Valoració Ple d’abril

Som VNG celebra l’aprovació de la moció per la municipalització de les consergeries i la neteja d’edificis viaris, presentada per Som VNG, la CUP i ERC

Amb la crisi de govern viscuda els darrers dies i el Ple ordinari d’abril s’ha constatat que el govern municipal no sap governar en minoria. Es va poder comprovar com, en les qüestions de ciutat, la sociovergència no dialoga, pensant que té una majoria sòlida que els permet implementar les seves polítiques. En els dos únics dictàmens importants, com eren l’aprovació definitiva del Reglament del Defensor de la Ciutadania i la proposta de privatització de la neteja de polígons, el govern va haver de fer marxa enrere i retirar els punts, un cop va veure que l’oposició feia decaure les seves propostes. Aquests dos punts, doncs, van ser la demostració de com governa CiU i el PSC, de la seva incapacitat de pactar i arribar a acords amb els grups de l’oposició.

 

Som VNG porta denunciant la manca de debat i de diàleg durant tot el mandat. Aquesta nova fase en la que hem entrat amb el Ple d’abril requereix d’un gir copernicà en la forma de governar. En cas contrari, la ciutat passarà, de facto, a no tenir govern el que queda de mandat. Amb la sortida dels dos regidors d’Unió el govern hauria d’entendre que ha de canviar del tot la seva forma de governar i que no pot passar el rodet en totes les qüestions de ciutat. Ara al govern ja no té prou amb aconseguir acords gratuïts amb les forces minoritàries de dretes que no tenen projecte de ciutat. Som VNG considera que aquest govern, per tant, ja no té els números per implementar les seves polítiques, i que cal obrir el màxim possible tots els debats per tal que la ciutat prosperi.
Des de Som VNG es celebra que es retirés la proposta de privatitzar la neteja dels polígons, i considera que el govern municipal no ho hauria de tornar a presentar. La candidatura ciutadana celebra que la majoria del Ple, així com els treballadors de la brigada i sindicats que eren presents al consistori, estigui en contra de minvar el sector públic, i aturi els nous intents de privatització. Així mateix, cal destacar l’aprovació per una gran majoria de la moció per la municipalització de les consergeries i la neteja d’edificis viaris, presentada per Som VNG, la CUP i ERC. Aquesta moció proposava la municipalització d’aquests dos serveis abans que acabessin les concessions, amb l’objectiu de millorar les condicions laborals i la qualitat del servei.

 

En l’apartat de mocions també cal destacar l’aprovació de la que va presentar el Casal de Dones, per la paritat al nomenclàtor, i la de suport als vuit treballadors acomiadats al taller de Renfe. Pel que fa a la primera, després de deixar-la sobre la taula en el Ple de març es va tornar a presentar. Aquesta vegada va ser aprovada per unanimitat, i es començarà a treballar de forma decidida per revertir la desigualtat que existeix en els noms dels nostres carrers. Pel que fa a la segona, també va comptar amb el suport de tots els grups del consistori, i va comptar amb una àmplia presència de la plantilla del taller de Renfe. El portaveu de Som VNG, Enver Aznar, va afirmar que “cada vegada que el Ple compta amb la presència de la lluita dels de baix es dignifica”. Així mateix, la candidatura ciutadana seguirà treballant per obrir les portes del Ple a les lluites i als moviments socials de la nostra ciutat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *