Som VNG lamenta que el govern municipal no porti propostes al ple

El govern anuncia que pel moment no té cap proposta per als pressupostos de 2018.

El Ple del 15 de gener és de moment el més breu del mandat. En poc més d’una hora i mitja es van tractar els onze punts de l’ordre del dia. D’aquests, només dos eren dictàmens, propostes del govern. Finalment, només es va tractar un, la Declaració Institucional amb motiu del 21 de gener, en homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i del franquisme. Tot i que Som VNG valora de forma molt positiva aquesta iniciativa, i la lectura col·lectiva de la declaració per part de tots els grups municipals, lamenta que es llegís en un Ple sense debat, sense propostes del govern que aportessin solucions a les necessitats de la ciutat. Es confirma el que la candidatura afirma des de fa un any: aquest mandat està esgotat. Cada ple ho fa més fefaent.

Lamentablement, el govern del CiU i PSC no només es dedica a no governar, sinó que ho fa des d’una actitud prepotent o paternalista, sobretot els regidors de CiU. Concretament, cal destacar l’actitud del regidor de mobilitat i via pública en les respostes a les intervencions de l’oposició. Som VNG denuncia una actitud prepotent i fins i tot insultant que s’ha transformat en norma en els darrers plens. En aquest ple, va posar en dubte el coneixement de la normativa sobre punts de recàrrega de vehicles elèctrics de la regidora de Som VNG, Deborah Zimmerman, arran d’una moció que es va presentar sobre la qüestió. En la seva intervenció, la regidora de la candidatura va denunciar que la ciutat no arriba al mínim de punts de recàrrega recomanats per la falta de voluntat del govern. En resposta a la rèplica del regidor Giribet, en la que va preguntar a la regidora Zimmerman si coneixia el nombre que estableix la normativa, la regidora va haver d’explicar-li que apareixia en el mateix redactat de la moció, posant en evidència que, pel que sembla, el regidor de mobilitat ni tan sols havia llegit el text de la proposta.

Som VNG lamenta, per una altra banda, que aquesta hagi de ser una qüestió a remarcar. De la mateixa manera, considera trist que a dia d’avui encara no tinguem sobre la taula cap proposta per als pressupostos de 2018. Sense cap tipus de capacitat o de voluntat d’iniciativa per part del govern, la política municipal s’allunyarà cada vegada més de la ciutadania, devaluant-la fins a un possible punt de no-retorn.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *