Som VNG celebra que hi hagi majoria per municipalitzar la neteja viària i la recollida d’escombraries

Decau la proposta d’aprovació de la nova plica de licitació dels serveis.

 

El Ple del 5 de març, en contra del que venia sent habitual, va ser un dels més llargs del mandat. En aquesta ocasió, el govern va portar com a punts més importants l’aprovació de la nova licitació dels serveis de neteja i recollida d’escombraries, dues modificacions puntuals del POUM i, la tramitació de l’excepcionalitat horària amagada sota el nomenament de la nostra ciutat com a “ciutat turística”

 

La candidatura celebra que davant la manca de transparència i diàleg per part del govern amb l’oposició, s’hagi tornat a quedar sol, només amb els suports del partits i regidors del PP, C’s i ex-C’s, i s’hagi tombat la nova licitació per la recollida d’escombraries i neteja viària. Amb aquesta decisió, es demostra que hi ha una majoria que aposta per la municipalització d’ambdós serveis. En paraules de la regidora Deborah Zimmerman “Som VNG té un programa molt clar sobre la gestió dels serveis públics, amb una línia de defensa ferma de la gestió directa” i que “l’encertada aplicació en municipis amb governs que estan per la labor de revertir els fracassos del model neoliberal, que aplica i defensa aferrissadament aquest govern, demostra que quan hi ha voluntat, els canvis, que porten beneficis per a totes, són possibles.”

 

Per altra banda es van debatre dues noves modificacions puntuals del Pla General d’Ordenació Urbana, novament per defendre interessos d’empreses privats que, com definia la regidora, és un model “d’urbanisme a la carta”.

 

Una d’aquestes, al sector “El Padruell”, que suposa modificar la normativa per donar validesa a que una coneguda empresa vitivinícola hagi adaptat el territori sense demanar llicència, i fins el moment no hagi rebut cap sanció. La candidatura considera curiós que l’ajuntament hagi obert un expedient sancionador, just ara que aquesta “negligència” està en mans de la fiscalia.

 

L’altra, es tractava de la modificació en els àmbits de sòl urbà de la Masia d’en Barreres I i II. Aquesta, representa el més pur estil d’urbanisme a dit. En paraules de la regidora Zimmerman “tot i que indubtablement la proposta inclou aspectes de millora en la mobilitat del sector afectat i que repercutirien positivament en la mobilitat del Tacó, tenim clar que es tracta d’una altra modificació puntual del Pla General feta a dit i a mida de les necessitats d’interessos particulars. Tota la resta són justificacions per avalar-la, i entusiasmar els veïns del barri del Tacó amb promeses oportunistes”.

 

Respecte de l’altre gran punt de debat de dilluns, Som VNG lamenta que s’hagi aprovat la tramesa de la zona d’excepcionalitat horària comercial per a la ciutat. En aquest punt, la regidora Zimmerman va afirmar que “l’ampliació d’horaris que es planteja no és una cosa que les veïnes ni el comerç local necessitin. Possiblement els comerciants de la zona de mar sí, però ficar en el mateix paquet tota la Ronda Europa fins a incloure el polígon de la Masia d’en Barreres és un xantatge en tota regla”. La candidatura lamenta, per tant que, novament una gran decisió de ciutat hagi vingut donada per satisfer només interessos privats.

 

Respecte de l’apartat de mocions, Som VNG presentava una de suport a la vaga feminista convocada per aquest 8 de març, conjuntament amb la CUP. En defensa de la moció, la regidora Deborah Zimmerman va expressar que “la participació massiva de les dones de tots els àmbits en la vaga del 8 de març és essencial per a visibilitzar la nostra realitat, tan atàvica com actual i seguir caminant cap a un canvi global indispensable”. La candidatura lamenta que el govern es posés de costat argumentant aspectes tècnics, demostrant que quan es demanen mesures concretes no es compromet a fer-les realitat, o inclús s’hi oposa.

 

L’altra moció que va presentar el grup municipal va ser la de suport als rapers Valtonyc i Pablo Hasél, i en defensa de la llibertat d’expressió. El regidor Enver Aznar, va defensar que “estem davant d’una ofensiva repressiva contra tothom que es mou o que critica el règim”. En aquesta línia va afimar que “no només són els Jordis, ni en Valtonyc o Pablo Hasél, sinó que estan anant a saco contra tota mena d’activistes des de tots els àmbits”. Finalment, Som VNG celebra que totes dues mocions vagin ser aprovades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *