Som VNG aposta per un canvi de govern amb CUP i ERC

L’assemblea de Som VNG descarta donar suport a un govern on participi el grup municipal de CiU

 

Després de l’anunci de la ruptura del pacte entre CiU i el PSC, han estat moltes les reunions que s’han fet amb diversos grups municipals per tal de conformar un nou govern o donar una solució a la situació de desgovern en la que viu la ciutat ara mateix. Per aquest motiu, Som VNG va reunir la seva assemblea per tal de prendre decisions, i posicionar-se davant una situació política inestable i plena d’incerteses. En primer lloc, es va explicar de forma transparent totes les reunions i converses que s’han tingut les darreres setmanes, fent un balanç de forma col·lectiva i posant negre sobre blanc les principals preocupacions i propostes de l’assemblea.

Així doncs, es va arribar a la conclusió que la decisió d’apartar al PSC del govern a poc més d’un any de les municipals no respon a la situació política que viu el país, ja que si fos el cas s’hauria d’haver fet després dels fets succeïts a l’octubre i al novembre, amb les càrregues policials i  l’aplicació del 155. Per tant, Som VNG es nega a participar en una operació de blanqueig d’una de les potes de la sociovergència, CiU-PDeCat, que només té com a objectiu presentar-se a les municipals sense fer balanç d’aquest mandat que, per a la candidatura, ha estat a totes llums nefast.

Per tant, es va construir un consens al voltant de l’aposta per un govern alternatiu, que trenqui amb les polítiques dels darrers anys. És per això que Som VNG fa una crida a la CUP i a ERC a consensuar les fórmules necessàries per fer un canvi de govern, amb l’objectiu de frenar o demorar projectes polèmics per a que es puguin debatre en la campanya electoral. En aquesta línia, es considera vital que sigui en la campanya electoral en la que es doni el debat sobre el parc comercial de Masia d’en Barreres i sobre l’ampliació dels horaris comercials, de la mateixa manera que amb la problemàtica de la Platja Llarga i l’Eixample Nord. Per una altra banda, es considera que tampoc seria lògic que es governés amb un partit responsable de la desfeta del Pla Integral del Nucli Antic, sabent que en breu haurien de sortir les conclusions de la comissió especial sobre la qüestió. A més, també es considera que durant aquest any caldria fer una gran feina en matèria d’habitatge, sobretot pel que fa als pisos d’acollida de víctimes de la violència masclista, i per recuperar la dignitat dels barris, aplicant una política activa per netejar amb cura els carrers i, sobretot, les zones dels polígons i les urbanitzacions, tot escoltant al veïnat. I com no, caldria desbloquejar l’empadronament de les persones que viuen en situació precària, una de les grans problemàtiques d’aquest mandat. Aquestes polítiques són antagòniques a les que ha aplicat CiU i el PSC fins el moment, pel que no tindria cap sentit avantposar res a les necessitats de la ciutat. Per això, Som VNG demana a l’equip de Neus Lloveras que faci un pas al costat per facilitar l’única fórmula que acabaria amb el desgovern.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *