El Ple puja l’IPC del contracte extingit de Valoriza i el Govern segueix ceg a la ciutadania

Es constata la incapacitat del Govern a l’hora de complir amb l’empadronament.

En la primera reunió del Ple de l’any de 2019 s’ha aprovat la pujada de l’IPC del contracte de gestió integrada del Servei Públic de neteja viària i recollida de residus, signat entre l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i Valoriza Servicios Medioambientales, amb un clar gest de nerviosisme i celeritat buscant la legitimació i complicitats en un tema municipal que segueix pendent d’una auditoria i presentar una proposta d’ampli consens. Des de Som VNG no s’entenen aquestes presses aprovant accions amb informes per part del Secretari que alerten de la situació anòmala i irregular que es viu en el servei. És per aquest motiu que el grup municipal va decidir no participar de la votació que a efectes pràctics suposa una abstenció.

En l’apartat de mocions, la candidatura celebra que s’hagi declarat Vilanova i la Geltrú com a municipi antifeixista, deixant ben lluny tota possibilitat de cedir espais públics per difondre la ideologia de l’odi. El portaveu de Som VNG, Enver Aznar, va afirmar que per aturar el nou feixisme que creix “cal construir lluites compartides on desmuntem que la culpa la té la persona de sota, que la precarietat laboral, d’habitatge, a la sanitat o a l’educació són problemes generats pels de dalt que porten anys amb polítiques de retallades”.

A dos mesos de l’aprovació al Ple de la moció per l’empadronament sense domicili fix, SomVNG ha preguntat al Govern l’estat del desenvolupament del mandat d’aquesta moció, arrel de les queixes que plataformes en defensa de l’habitatge li han fet arribar al grup municipal. Per al govern, no hi ha cap problema, i segueixen cegues a la realitat que encara es viu a la ciutat, en la que moltes persones que viuen en situació precària veuen com se’ls hi denega o bé han d’esperar molts mesos per a que puguin estar empadronades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *