MOCIÓ DE CONDEMNA A LA DECISIÓ DEL TRIBUNAL SUPREM D’ANUL·LAR LA SENTÈNCIA EXCULPATÒRIA DE L’AUDIÈNCIA PELS FETS DE 15 DE JULIOL DE 2011.

 

 

El 17 de març de 2015 el Tribunal Suprem va anul·lar l’absolució dels ciutadans que el juny de 2011 van encerclar el Parlament, en el marc de la mobilització contra els primers pressupostos antisocials del Govern de la Generalitat de Catalunya, que havia dictat l’Audiència espanyola.

 

Atès que aquesta decisió del Tribunal Suprem contra una sentència exculpatòria implica la condemna a vuit d’aquests ciutadans a vuit anys de presó, considerem que aquesta Sentència s’emmarca dins d’una campanya profunda de criminalització dels moviments socials que protesten contra l’ofensiva de retallades de drets i llibertats, com hem pogut comprovar en d’altres casos.

 

Al nostre entendre, l’acció d’encerclar el Parlament va suposar un símbol de protesta política davant dels responsables de la crisi i de denúncia democràtica, perquè en moltes ocasions els governs estan al servei d’aquests abusos i d’esquena al poble, i inclús als compromisos electorals que havien pres.

 

L’acció no pretenia que el Parlament no actués, com diu la Sentència. Ans al contrari, la protesta reclamava sobirania real i volia impedir que el Parlament es converteixi en mer instrument del poder econòmic i financer.

 

Per tot això, el grup municipal de Som VNG proposa al Ple de Vilanova i la Geltrú l’adopció del següent

 

ACORD

 

PRIMER. Mostrar públicament el desacord polític del Ple amb la decisió del Tribunal Suprem.

 

SEGON. Demanar la rectificació immediata de la sentència condemnatòria en forma d’indult, seguint la legislació corresponent.

 

TERCER. Donar trasllat d’aquest acord a les persones implicades i les seves famílies, al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, al Departament de Presidència, al Ministerio de Justicia del Govern espanyol i a tots els grups polítics del Parlament de Catalunya.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *