El ple de Vilanova i la Geltrú es suma a les reivindicacions del moviment feminista

NOTA DE PREMSA / 16/05/2018

Aquest maig l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha celebrat dos plens, tots dos el mateix dia. Primerament, s’ha celebrat el ple extraordinari de la Defensora de la Ciutadania. En segon lloc, s’ha celebrat el ple ordinari. Pel que fa al primer, Nuria Plana ha presentat l’informe de les actuacions de l’Oficina del Defensor de la Ciutadania, fent incís en les principals problemàtiques de la ciutat: el mal estat de la via pública i la falta de recursos dels serveis socials. En aquest sentit s’ha expressat el portaveu de Som VNG, Enver Aznar, en recordar que la figura de la Defensora és clau per a la salut democràtica del municipi, doncs situa a l’ajuntament davant del mirall. Així doncs, ha afirmat que “l’informe hauria de ser un toc d’alerta, ja que evidencia que s’estan fent les coses malament en aspectes fonamentals per a la ciutat”.

 

Pel que fa al ple ordinari, cal destacar en l’apartat de dictàmens la regularització de l’IPC del contracte de Valoriza, i l’aprovació definitiva del Pla de Mobilitat. En el que té a veure amb la revisió del contracte, la regidora Deborah Zimmerman ha fet incís en que aquesta és una de les conseqüències de la privatització, esmentant el fals argument de la reducció dels costos amb les privatitzacions. Aquest argument, amb aquesta revisió del contracte de més d’un milió d’euros, ha caigut del tot, havent d’assumir sobrecostos que no hauria d’assumir si no s’hagués privatitzat. En el cas del Pla de Mobilitat, la regidora Zimmerman ha afirmat que és probable que el pla que es portava a aprovació “no sigui l’ideal ni sigui perfecte, però que és un bon i necessari primer pas”, tot i que arriba força tard.

 

En l’apartat de mocions, Som VNG en va presentar dues: una contra la reforma de la llei d’enjudiciament criminal, que accelera els desnonaments de pisos ocupats, i una altra per sumar-se al manifest del fòrum de municipis pel Pacte d’Estat en matèria de Violència de Gènere. Pel que fa a la reforma de la llei d’enjudiciament criminal, el portaveu del grup municipal Enver Aznar va denunciar que els “partits polítics de la banca fan una campanya de criminalització confonent les persones que no tenen una altra alternativa que ocupar, fins i tot la casa on han viscut molts anys, amb les màfies del narcotràfic que ocupen pisos per exercir el crim”. A més, va recordar que ho fan “mentre els grans tenidors acumulen milers d’habitatges buits per tal de seguir especulant”. Amb aquesta moció, Som VNG i ERC proposaven la creació d’uns cens real de pisos buits per saber quins són de grans tenidors i quins de petits propietaris, així com avaluar la situació social dels ocupants per poder donar una alternativa habitacional.

 

Pel que fa a la moció sobre el Pacte d’Estat en matèria de Violència de Gènere, es proposava l’adhesió al manifest del Fòrum de Municipis pel Pacte d’Estat, creat a la trobada que es va realitzat els 6 i 7 d’abril d’enguany. En el manifest es reclamen els 20 milions d’euros assignats als municipis pel Pacte d’Estat, i que es facin efectives moltes de les actuacions acordades, com per exemple assumir les agressions sexuals com a violència de gènere, tal com marca la normativa europea. En aquest sentit, la regidora Deborah Zimmerman va afirmar que “no serveix de res crear lleis o acordar pactes, si no es doten de partides pressupostàries que garanteixin els recursos necessaris per implementar-les, vetllar i exigir que es compleixin”, com ha remarcat que  “el pacte col·loca a les entitats locals en primera línia en matèria de prevenció, detecció, atenció i protecció a les víctimes de violència de gènere i l’objectiu del manifest és aconseguir que es compleixin els acords pactats”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *