Comunicat sobre la proposta de pacte d’estabilitat

COMUNICAT. 18/05/2018

 

Davant la proposta d’ERC d’una entesa d’estabilitat amb diversos grups d’esquerres de l’oposició, Som VNG manifesta:

 

  1. Que fins dijous 17 de maig no se li va posar sobre la taula cap proposta de pacte, acord o entesa d’estabilitat. En aquest dia el govern de CiU-PDeCat i ERC van comentar que en reunions anteriors, en les que Som VNG no va participar, es va posar sobre la taula debatre un “acord d’estabilitat econòmica”, que aniria lligat a un acord sobre el pressupost de 2018, i el treball sobre les ordenances fiscals i el pressupost de 2019.

 

  1. Que en la reunió de dijous 17 de maig per tractar la contraproposta del govern a la proposta per als pressupostos que van fer Som VNG, ERC i CUP no es va assolir cap acord. En dita reunió, el govern va proposar treballar sobre la base de modificacions al pressupost prorrogat de 2017, amb l’horitzó a treballar-les en properes reunions. Dit això, Som VNG va manifestar en la reunió que si les modificacions no es corresponien amb les partides proposades per l’oposició mantindria el vot en contra.

 

  1. Que en el comunicat del 20 d’abril, Som VNG va fer una crida a la CUP i a ERC a consensuar les fórmules necessàries per fer un canvi de govern, amb l’objectiu de reorientar la política municipal i implementar una sèrie de mesures urgents en l’àmbit social, comercial i urbanístic, i que malauradament cap de les dues forces no va assumir la proposta.

 

  1. Per tant, Som VNG no participarà en cap pacte, acord o entesa d’estabilitat que impliqui la continuïtat de les polítiques del govern de CiU-PSC, entenent que el govern actual va donar per tancades les negociacions per al pressupost de 2018. De la mateixa manera, no participarà en cap acord, ni per activa ni per passiva, que mantingui en els pressupostos el segell del govern de Neus Lloveras.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *