SOM VNG exigeix a la resta de partits que deixin clar amb qui pactaran

 • Per SOM VNG els tres partits que es disputen l’alcaldia han demostrat compartir el mateix model de ciutat antagònic al seu i aposten per negociar una investidura des de l’oposició a canvi d’incorporar reclamacions com l’augment del parc públic d’habitatge o la millora de la xarxa de transport públic entre d’altres.

 • En cas de no complir amb l’acord un cop arribat la votació dels pressupostos municipals, la formació negociaria una moció de censura amb la resta de partits.

Aquest dimecres 24 de maig, SOM VNG ha donat una roda de premsa a la plaça de la vila per anunciar en detall la seva política de pactes postelectorals de cara a les eleccions municipals d’aquest diumenge. La formació ha denunciat la manca de transparència de la resta de grups municipals que per a SOM VNG amaguen amb qui estarien disposats a pactar per a formar govern i a fer quins projectes en concret i els insta a què ho facin.   

Per al partit municipalista, això demostra que els grups que pretenen l’alcaldia del consistori, estan fent càlculs electorals i consideren que es fa evident que els pactes postelectorals “no es faran en funció d’un programa, ni estaran centrats a resoldre problemes de la ciutadania”, com per exemple, l’accés a l’habitatge, l’estat de la via pública, la recollida de residus o uns serveis públics de qualitat. La número 2 de la candidatura vilanovina, Montse Aldomà, ha reivindicat que “La ciutadania té dret a saber, abans de diumenge, que pensen fer els polítics amb el seu vot i a què no mercadegin amb ell.”

Partits que fan que discuteixen, però que comparteixen el model de ciutat

En aquest sentit, SOM VNG ha volgut recordar que els partits que sembla que es disputen l’alcaldia “encara que discuteixen han demostrat tenir tots el mateix model de ciutat. Un model que és antagònic al nostre.” Un model que defineixen com neoliberal i que es tradueix en: 

 • No fer habitatge públic, però sí donar noves llicències d’ús turístic (en la darrera dècada s’han impulsat zero promocions d’habitatge públic, en canvi, només en els darrers dos anys s’han concedit 93 noves llicències d’HUT). 
 • Mantenir una nefasta licitació privada dels residus en comptes de passar a la gestió pública i sostenible.
 • Aplicar l’excepcionalitat turística per impulsar l’obertura comercial els diumenges i governar per les grans superfícies del Parc Comercial.
 • Fomentar una nova bombolla immobiliària a l’Eixample Nord.
 • I endeutar-nos amb nous macroprojectes, com ja es va fer amb el Neapolis i l’Auditori, amb la nova macrocomisaria davant de Les Roquetes pressupostat en 6,5 milions. 

Com a solució a la política de cadires: la política útil

És per aquest motiu que consideren inassumible formar govern amb partits amb el que no es comparteix el model de ciutat. Així que el candidat a l’alcaldia de SOM VNG, Juanma Rodríguez, ha anunciat que el dia 29 de maig, la formació posarà “el vot de la ciutadania a treballar i estarem disposats a asseure a negociar una investidura amb qualsevol partit – excepte VOX-, però, només a canvi de mesures concretes.” 

Condicions que han resumit en sis punts: 

 • Ampliar el parc d’Habitatge Públic
 • Recuperar la conciliació familiar els diumenges
 • Gestió pública i sostenible dels residus adaptada als barris
 • Millorar la xarxa i freqüència del transport públic
 • Dignificar les condicions del treball de cures 
 • Aturar els macroprojectes

La formació ha detallat quin és el seu pla per vetllar pel compliment d’aquests objectius els quals fiscalitzaran des de l’oposició. Asseguren que “no estem disposades a donar un xec en blanc i l’acord haurà de passar quatre exàmens. Un per cada pressupost municipal.” SOM VNG ha explicat que serà en el debat de cada pressupost que el nou govern investit haurà de demostrar, amb números i amb assignacions concretes, que s’incorporen tots els elements de l’acord.  La candidatura municipalista anuncia també que en el cas que el govern incomplís aquest acord, engegarien de manera immediata els procediments per iniciar una moció de censura.  És per tot plegat, que afirmen que votar SOM VNG aquest diumenge és la garantia que el vot treballarà per enfrontar els problemes de Vilanova”.  

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *