El cercle de Podem a Vilanova referma el seu suport a Som VNG amb crítiques cap a Vilanova En Comú

El cercle de Podem a Vilanova i la Geltrú dona suport a Som VNG i acusa la candidatura de Vilanova en Comú d’apropiar-se la marca Podem i el color morat. Els membres del cercle de Podem-Vilanova recorden que el moviment va néixer arran del 15-M i que des d’aleshores s’han anat organitzant i mobilitzant per defensar els drets dels ciutadans. A les eleccions municipals de 2015 i 2019 el cercle vilanoví de Podem va donar suport a la candidatura de Som VNG. En aquesta ocasió s’ha revalidat aquest suport de cara a les eleccions del 28 de maig. Des del cercle de Podem s’acusa la candidatura d’En Comú Podem, que encapçala Iolanda Sánchez, d’aprofitar-se de la marca només per treure rèdit electoral.

🗨 Compartim també el comunicat d’en Jesús Santamaria, portaveu de Podem a Vilanova i l’Ester Franco, actual regidora de Podem per SOM VNG amb una interessant reflexió sobre la política d’unitat real.

COMUNICAT

Benvingudes i benvingudes companyes i companys de PODEM,

Som l’Ester Franco, regidora de PODEM a l’Ajuntament per SOM VNG des del 2019 i en Jesús Santamaría, portaveu del cercle de PODEM a Vilanova i la Geltrú. Us escrivim perquè us heu posat en contacte moltes de vosaltres a raó de les eleccions municipals d’aquest 28 de maig i de l’aparició de diverses llistes que volen interpel·lar al votant de PODEM, tant per l’ús del nom com per la utilització del morat com a color identificatiu. 

Cal recordar que el 2015 la direcció d’aleshores de PODEMOS/PODEM a tota Espanya va decidir que cap candidatura es presentés amb aquesta marca a les eleccions municipals i que es fomentés la creació de candidatures municipalistes àmplies. És per aquest motiu que amb companyes d’altres espais, vam concórrer en una candidatura municipalista amb el nom de SOM VNG. Així ho vam fer i va ser un èxit, aconseguint representació amb dues regidores (amb 1.977 vots), resultat que després de molt bona feina al grup municipal encara es va millorar el 2019. Revalidant les dues regidores amb 2.057 vots. Aquest fet és important, doncs, vam augmentar el suport electoral malgrat el resultat general del nostre espai electoral polític a tot el país en aquelles eleccions va ser decréixer i empitjorar resultats. Ens sembla una dada prou important per demostrar que l’aposta de l’espai de SOM VNG no només té la nostra confiança sinó que també el de cada vegada més ciutadania a Vilanova. 

Malauradament en tot aquest temps l’agrupació local d’ICV s’ha negat a participar d’aquesta confluència en les mateixes condicions que la resta de grups i persones, exigint d’entrada posicions que asseguressin que tindrien l’acta de regidor així com recursos econòmics. És aquest tema i no altre el que ha fet que xoquéssim sempre, doncs, el nostre propòsit d’ençà que vam entrar en política era fer una assemblea oberta a tothom per a fer política des de baix, des de la ciutadania i per a la ciutadania i no per a la política de partidista que venim a combatre. 

El que mal comença mal acaba. Per això des de l’assemblea de PODEM crèiem que una política d’unitat s’ha de fer des d’aquestes condicions d’igualtat, perquè cap credibilitat tindríem com a eina que vol lluitar contra els pactes de cadires si a la primera de torn cedim.

Som conscients que això segurament ara mateix pot tenir un preu electoralment, però estem convençudes que encara el tindríem més a mitjà i llarg termini sobretot per a l’objectiu de construir una estructura local amb un teixit militant sa i amb confiança entre totes les companyes i companys. És això el que volem preservar. Així que la gent de PODEM estem en aquesta política d’unitat i estem convençudes que tindrà els seus fruits i també que si mantenim aquesta fermesa a la llarga acabarà imposant-se i fent possible una candidatura encara més amplia que reculli totes les sensibilitats que volen transformar Vilanova i la Geltrú. 

Com que novament no hem pogut arribar a un acord, hem intentat negociar que cap de les dues candidatures es pogués presentar com En Comú Podem a Vilanova i la Geltrú per tal de ser respectuoses i no desconcertar a l’electorat. Lamentablement, no ha sigut possible i l’agrupació de l’antiga Iniciativa per Catalunya Verds, farà servir aquesta marca. Des de l’assemblea de PODEM a Vilanova i la Geltrú rebutgem aquesta decisió que pot confondre a tota la gent que ha construït PODEM al nostre municipi.

En tot cas, és això el que explica que el mateix grup que es va presentar com a ICV el 2015, ho va fer com a Vilanova En Comú el 2019 (i en tots dos casos sense obtenir representació), ara es presentarà com a Vilanova En Comú Podem aquest 2023. És per tots aquests motius que a Vilanova i la Geltrú, el cercle de PODEM – i nosaltres mateixes – donem suport i participem de la candidatura de SOM VNG. Tenim una oportunitat extraordinària de consolidar el projecte i apostar per una política d’unitat real i de futur i demostrar que a Vilanova i la Geltrú cada vegada SOM MÉS. Ens troben de nou aquest 28M! 

Ester Franco Siles, Regidora de SOM VNG per PODEM

Jesús Santamaria Sandoval, Portaveu de PODEM VNG

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *