SOM VNG planteja un nou model de platges per a tothom i de gestió pública

  • El grup ha recriminat el govern que no hagi avançat l’inici del servei de socorrisme a les platges durant l’abril per adaptar-se a les festivitats i al calendari climàtic real.
  • SOM VNG ha defensat un model de platges totalment inclusives per a totes les vilanovines i els vilanovins.

SOM VNG ha recriminat el govern que no hagi ampliat la temporada de banys amb servei de socorrisme a les platges durant l’abril per adaptar-se a les festivitats i al calendari climàtic real. El grup ha recordat que ja va presentar una moció l’abril de l’any passat en aquesta mateixa direcció (i que no va ser aprovada pel vot en contra dels partits de govern) i ha insistit en el fet que és urgent que Vilanova millori les mesures de seguretat i protecció a les platges i zones de bany. De fet, recorden que la platja més llarga del municipi no té ni servei de socorrisme. 

SOM VNG ha denunciat que més que torres els socorristes treballen en “bastides improvisades” sense seguretat ni protecció pels rajos ultraviolats per a un personal que treballa en condicions molt precàries. Per això, han defensat la gestió directa del servei de socorrisme per tal de poder ampliar el servei i millorar la qualitat i les condicions laborals. El portaveu, Juanma Rodríguez, ha manifestat: “ningú entendria que altres cossos de seguretat com la policia o els bombers els portés una empresa privada.” Per això, tornen a  demanar un pla regulador de les mesures mínimes de seguretat i protecció que han de complir les platges i les zones de bany a Vilanova i la Geltrú. A més d’Incorporar una addenda en l’actual contracte de gestió del servei de salvament i socorrisme, per la qual s’augmentin i millorin les prestacions del servei ja en la temporada de bany del 2023.
Finalment, han defensat un model de platges totalment inclusives per a totes les vilanovines i els vilanovins. Per això, proposen ampliar les passarel·les fins al final de la platja, incloure espais d’ombra a les platges i al passeig marítim, més dutxes i banys adaptats, ampliar els serveis adaptats per a banys i facilitant la seva reserva i la instal·lació de plataformes flotants i jocs infantils, de lliure accés i reimpulsar el projecte de naturalització de les platges garantint la conservació de la fauna i flora local.  També amb l’objectiu de millorar gaudi d’un espai públic i reduir la necessitat de fer servir el cotxe, proposen afegir àrees de descans amb taules (berenadors) i mantenir el bus llançadora cap a la platja i ampliar la temporada de duració del servei així com l’ampliació de l’aparcament dissuasiu de la Ronda Europa i han recordat que “l’aparcament de pagament a la ITV va ser un absolut fracàs.”

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *