SOM VNG es reivindica com antídot al continuisme i als pactes de cadires

SOM VNG ha presentat la seva llista aquest diumenge, en el marc de la celebració dels 8 anys de la fundació del projecte municipalista.

Reportatge de Canal Blau sobre la celebració dels 8 anys de SOM VNG el passat diumenge 26 de març

SOM VNG ha celebrat aquest diumenge els vuit anys de la seva fundació com a candidatura municipalista de Vilanova i la Geltrú. I ho ha fet amb un vermut popular a la plaça de l’Associació d’Alumnes Obrers en commemoració de les primeres assemblees de Podem a Vilanova, que van donar peu a la formació de la candidatura – d’àmbit i obediència estrictament vilanovina – en aliança amb veïnes i veïns de tota la ciutat, gent de moviments socials i culturals i altres forces polítiques com EUiA i Anticapitalistes.

A l’acte es van presentar a les persones que formaran part de la llista electoral de cara a les eleccions municipals del 28 de maig. Una candidatura plural formada per veïnes i veïns dels barris de la ciutat, activistes i treballadores i professionals de diversos sectors que vol representar la Vilanova real. En aquest sentit, les diferents candidates van fer una exposició de les problemàtiques i reptes als quals s’enfronta la ciutat. Com per exemple la manca d’habitatge assequible, la recollida de residus i l’estat de la via pública, la marxa de MAHLE (i la situació d’incertesa en el teixit industrial), les deficiències de la mobilitat o l’estat dels serveis de cures (com les residències, l’atenció domiciliària o els centres de dia). 

El cap de llista, Juanma Rodríguez, va denunciar que segons les darreres enquestes que s’han fet a Catalunya, “Vilanova i la Geltrú és una de les poques ciutats on la gent creu que el futur de la ciutat serà pitjor”. I ha insistit que “la gent està farta de partits que es venen com útils i que després només que fan pactes de cadires.”  Per això, han reivindicat que contra la resignació que provoquen la politiqueria tant d’ERC, PSC com JUNTS, “cal que una força de ciutat com SOM VNG sigui determinant perquè les coses canviïn d’arrel, i no tinguem quatre anys més de degradació de la ciutat”.   

Per altra banda, la número dos, Montse Aldomà, va reivindicar les polítiques d’accés a l’habitatge com a la primera prioritat de SOM VNG: “En una dècada el preu del lloguer ha augmentat un 33% i, en canvi, el govern no només no ha fet res, com promoció d’habitatge lloguer social sinó que, a més, ara sabem que un funcionari hauria estafat 30.000 de les fiances de lloguer de famílies vulnerables. Han desprotegit a la gent més feble de Vilanova.

Llista electoral:

 1. Juanma Rodríguez Serrano
 2. Montserrat Aldomà Villalba 
 3. Virginia Pino García
 4. Jesús Santamaría Sandoval
 5. Montserrat Paredes Trejo
 6. César Aragón Cao
 7. Raquel García Alonso
 8. Sanae Baouch Talata
 9. Jordi Griera Roig
 10.  Concepción Alarcón Calafell
 11. María Carmen Mendoza Pérez
 12. Andrés Medina
 13. Maria Aurora Prados Perea
 14. María Jesús Parra Sánchez
 15. José Díez Peñarroya
 16. Ana Maria García Campos
 17. Teresa Alric Yrigoyen
 18. Antonio Rodríguez Navas
 19. Lucía González Alonso
 20. Miriam Lleó Laso
 21. Juan Ramírez
 22. Maria Álvarez Claramunt
 23. Javier Castelló Larrauri
 24. Deborah Edith Zimmerman Mileguir
 25. Enver Aznar Méndez

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *