SOM VNG proposa reduir el temps d’espera del bus urbà fins als 10-15 mins

SOM VNG reivindica una mobilitat inclusiva i sostenible que tingui en compte els barris

En un acte públic anomenat “Repensar la mobilitat, repensar Vilanova”, SOM VNG ha criticat la situació de la mobilitat a la ciutat i ha defensat un model inclusiu i sostenible que entre d’altres redueixi els desplaçaments imprescindibles, descentralitzant els serveis i reforçant els comerços als barris i augmentant la freqüència del bus urbà i el nombre de línies. 

El candidat de SOM VNG, Juanma Rodríguez, va explicar que cal una mobilitat amable, saludable i sostenible adaptada a les necessitats de la ciutadania de Vilanova i va criticar que el projecte de pacificació del govern municipal no és una pacificació de veritat sinó “una operació de xapa i pintura” i que per modificar hàbits i reduir l’ús del vehicle privat cal una autèntica xarxa de transport públic

En aquest sentit, consideren que el recent canvi de sentit de 40 carrers genera més problemes que avantatges i proposen una pacificació real. Això sí, sempre de manera simultània a altres iniciatives dins d’un projecte ambiciós basat en quatre potes:

 • 1. Carrers i places accessibles: 

És a dir, plataformes úniques allà on les voreres són estretes, quan són amples doncs que estiguin a la mateixa alçada que la calçada, o que hi hagi rampes, etc.

 • També als accessos de la ciutat. El pont sobre el Torrent de la Piera, a l’avinguda Eduard Toldrà, totalment insegur per als vianants, és l’exemple d’una ciutat pensada només pels cotxes. 
 • 2. Millora de la xarxa de transport públic:
  • Augment de la freqüència de l’autobús. Entre 10-15 mins. Dels jutjats a l’estació són 21 minuts caminant. L’espera del bus és de 30 minuts, amb sort. Això li treu el sentit al servei de bus. Per impulsar el transport públic el primer que cal fer és incrementar la freqüència de les línies que ja tenim. 
  • Fins al 2028 no podem recuperar els antics traçats d’autobús. Però podem avançar alternatives, Vilanova necessita entre 6 i 8 línies d’autobús com afirmen els tècnics al nou pla de mobilitat. 
 • 3. Foment de la mobilitat activa:
  • Implementar un sistema de Bicing comarcal que foment l’ús de la bicicleta entre municipis i el faci accessible.
 • 4. Nous aparcaments dissuasius:
  • Proposem arribar a un acord amb ADIF per facilitar l’ús de l’aparcament de l’Estació de Rodalies. Tenim ja un aparcament de 9.000m² gairebé sense explotar. 
  • També ampliar l’aparcament del C/Àncora fins a 2.000 m².

A l’acte també van intervenir com a ponents convidades:

Margarida Saiz, membre de Moviment per la Vida Independent que va explicar amb deteniment les barreres arquitectòniques i d’actitud amb les que es troben diàriament les veïnes i veïns amb diversitat funcional i intel·lectual de Vilanova.

Damián Martín, membre de la Plataforma de Camins Escolars que va incidir en l’impacte negatiu de l’excés de les emissions de C02 pel desenvolupament dels infants i sobre la necessitat que es vetlli pel compliment de les zones escolars.

Mercedes Vidal, regidora de Mobilitat de Barcelona els anys 2015-2019 i Coordinadora General d’EUiA, que va explicar diversos exemples de com avançar contra l’emergència climàtica des de les administracions locals i emfatitzà en la necessitat d’actuar ja contra les greus dades de mortalitat i afectacions a la salut produïdes pel vehicle privat.

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *