El ple de Vilanova aprova crear una unitat antidesnonaments a proposta de SOM VNG

El ple també va aprovar, amb l’abstenció del govern, una moció per tornar a demanar la inclusió de de les treballadores d’AISSA al conveni col·lectiu de l’Ajuntament

El ple del dilluns 6 de gener de Vilanova i la Geltrú va destacar per l’aprovació de la moció de SOM VNG ‘pel dret a un habitatge digne’ en que es demanava impulsar una unitat antidesnonaments per donar atenció específica a les famílies en situació de vulnerabilitat que s’enfronten a processos de pèrdua de l’habitatge, sense alternativa habitacional. 

La unitat antidesnonaments que proposa SOM VNG, és a inspiració del model de la ciutat de Barcelona reconegut recentment per les Nacions Unides. L’objectiu d’aquesta unitat és fer el paper de mediació entre els jutjats, les propietats immobiliàries i les famílies afectades i aconsegueix suspendre casos gràcies a l’actuació del servei, conjuntament amb els moviments socials. En aquesta moció també es va acordar desenvolupar un projecte de blocs d’habitatges temporals d’emergència mitjançant alternatives de construcció més assequibles (exemple, blocs APROP de Barcelona) que haurien de substituir els allotjaments en establiments turístics (hotels i càmpings) per a persones en situació d’emergència social sense alternativa habitacional.

També es va aprovar una moció, amb l’abstenció del govern, per garantir la contuïtat de les negociacions amb les treballadores i treballadors de l’OAM AISSA per a l’equiparació de les seves condicions laborals amb el conveni de l’Ajuntament.  En aquesta es reclamava que els pactes que es proposin i derivin d’aquesta negociació no suposin, en cap moment, una pèrdua de poder adquisitiu per a les treballadores d’AISSA. La moció exposava que  AISSA aglutina el col·lectiu de treballadores de l’administració més precari, parlem de 163 persones en què la immensa majoria tenen jornades parcials de manera involuntària i que fins i tot se’ls hi està oferint contractes per dies. Juanma Rodríguez, portaveu de SOM VNG, va recriminar al govern que Quan arriba el 8M en els manifestos institucionals sovint es parla de la bretxa salarial, el sostre de vidre o el terra enganxós. Bé, aquest és un clar cas de no pedricar amb l’exemple.”

Per últim, es va aprovar una moció en commemoració del 47è aniversari de la República Àrab Sahrauí Democràtica amb el vot favorable de tots els grups menys l’abstenció de Ciutadans. En aquesta es demanava penjar la bandera

sahrauí en un lloc destacat de l’espai públic i demanar al govern espanyol una una actitud proactiva favorable a la realització d’un referèndum d’autodeterminació al Sàhara Occidental.

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *