Govern i PSC faciliten endeutar encara més la ciutat pel macro projecte de caserna de la Policia Local als afores

  • Per primera vegada a Vilanova, el comitè d’empresa ha hagut d’impugnar tots els pressupostos del mandat
  • Gràcies a les al·legacions de SOM VNG es posa sobre la taula el despropòsit endeutar encara més l’ajuntament pel macroprojecte de la nova caserna de la Policia Local
  • L’al·legació d’un veí posa en evidència que les partides pressupostàries de l’enllumenat i la despesa energètica als equipaments municipals és inferior del que preveuen els tècnics de l’Ajuntament al primer semestre.

Aquest dimarts 23 de gener s’ha celebrat un ple extraordinari amb l’únic punt l’aprovació definitiva del pressupost municipal. El govern municipal, gràcies a l’abstenció del PSC va poder desestimar les al·legacions rebudes.  SOM VNG havia presentat al·legacions posant sobre la taula  la necessitat  d’aturar-se a reflexionar sobre el que suposa el crèdit de 6,5 milions d’euros per al projecte faraònic de nova macro caserna de la Policia Local als afores de la ciutat de 8.000 m2 superfície amb 3.000 m2 construïts.  El grup ha explicat que gràcies a que han presentat al·legacions, el govern els ha compartit per primera vegada l’avantprojecte del nou equipament i que aquest  confirma del tot les seves sospites.

Per a SOM VNG el projecte està molt per sobre de les possibilitats econòmiques i de les necessitats reals de la Policia Local i recorda molt a macroprojectes del passat, com Neàpolis o l’Auditori, els quals han estat infrautilitzats gairebé sempre. També la Biblioteca Cardona Torrandell, que es va construir més en clau electoralista pensant en les pròximes eleccions que en les generacions futures, i per la que aquest any l’Ajuntament haurà de gastar 700.000 € per reformar-la i fer-la eficient energèticament, un fet inaudit tenint en compte que es tracta d’un edifici inaugurat l’any 2003, no als anys 80 o als 70. 

Per al portaveu de la formació, Juanma Rodríguez,  “Traslladar la Policia Local els afores de la ciutat és un contrasentit i trenca l’esperit del que ha de ser un servei de proximitat i accessible per a tothom.” Per al grup s’ha de retirar el crèdit fins que es presenti un projecte amb cara i ulls i ben dimensionat, on la ciutadania pugui dir la seva en sessions participatives i presentar al·legacions. Mentrestant, insten al govern a prioritzar les problemàtiques urgents de Vilanova: l’accés a l’habitatge, la gestió dels residus i l’estat de l’enllumenat.

CCOO també va presentar al·legacions, en aquest sentit, cal posar de manifest que aquest govern té el dubtós honor de batre un rècord en democràcia a Vilanova: és el primer govern de Vilanova al que si li han impugnat tots els pressupostos del mandat. El que per SOM VNG, demostra la seva manca de diàleg.  A més de les demandes habituals del comitè d’empresa enguany han denunciat que els imports dels salaris per les treballadores i treballadors de l’Ajuntament reflectits a la taula salarial aprovada inicialment al pressupost municipal no són correctes, doncs no es corresponen al salari per l’any 2022 més el 2,5% tal i com està aprovat en els pressupostos generals de l’Estat.

Per últim, també es va presentar una al·legació d’un veí particular que posteriorment va ser reivindicat com a propi per el grup municipal de la CUP, que posava de manifest que el pressupost previst per al subministrament energètic de l’enllumenat i els edificis municipals no s’adequa a les previsions estimades pel mateix Cap de servei de Medi Ambient no només per l’any 2023, sinó ja tan sols per cobrir la despesa del primer semestre. Per a SOM VNG, això demostra la irresponsabilitat d’un govern  que ha aprovat un pressupost (gràcies al PSC) pensat només fins les eleccions del maig.

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *