SOM VNG considera un despropòsit el macroprojecte de la nova caserna de la Policia Local

SOM VNG ha presentat al·legacions al pressupost municipal del 2022.
La formació demana retirar el crèdit per la nova caserna fins que la ciutadania.
pugui conèixer i discutir el projecte També han presentat al·legacions demanant inversions en habitatge.

SOM VNG ha presentat al·legacions al pressupost municipal del 2023 perquè considerem que “és un despropòsit endeutar la ciutat amb un nou macroprojecte”. Segons la formació, es tracta d’un equipament faraònic que li costarà a la ciutat un endeutament de 6,5 milions. A més, han denunciat el contrasentit d’ubicar la nova caserna als afores de la ciutat, contradient l’esperit de proximitat i accessibilitat que ha de definir la policia local. 

SOM VNG ha explicat que gràcies a que han presentat al·legacions el govern els ha presentat per primera vegada un avantprojecte de l‘equipament i que aquest,  confirma del tot les seves sospites.

Una macrocaserna faraònica i plena d’elements innecesaris

Aquest projecte de macrocaserna està molt per sobre de les possibilitats econòmiques i de les necessitats reals de la policia local i recorda molt als macroprojectes del passat, com Neàpolis o l’Auditori, els quals han sigut infrautilitzats gairebé sempre. SOM VNG també ha posat l’exemple de la Biblioteca Cardona Torrandell, que es va construir en clau electoralista més de pensant en les pròximes eleccions que en les generacions futures, i per la que aquest any l’Ajuntament haurà de gastar 700.000 € per reformar-la i fer-la eficient energèticament. Cosa que a la formació li sobta i demostra que no es va fer un bon projecte, puix estem parlant d’un edifici inaugurat l’any 2003, no als anys 80 o als 70.

L’avantprojecte està ple d’elements innecessaris que fan inflar el cost del projecte:

  • 8.000 m2 de complex. 3.000 m2 construïts entre subterrani, planta baixa i primera planta.
  • Un parc d’educació viària infantil tancat quan la ciutat ja té un de més gran a la pl de la sardana i obert a tothom perquè es pugui fer servir en qualsevol moment. 
  • Un camp de tir quan la policia només ha de practicar dues vegades l’any, i actualment no representa un gran cost llogar les instal·lacions.
  • 44 places d’aparcament per la plantilla + gairebé 100 pel  dIpòsit municipal 
  • Una sala d’actes quan ja en tenim a altres equipaments com el Neapolis 
  • Quatre sales grans de reunions: sala de briefing, sala de crisis, sala de reunions i una sala de reunions de comandaments.
  • Vestuaris per a 161 taquilles, quan actualment la policia està formada per 96 persones i en l’estimació més alta creixement de població es preveu que 2051, hi hauria a la ciutat una població de 85,700 habitants i amb la ràtio catalana de policia per miler d’habitants això suposaria 123 policies.

En conclusió, SOM VNG ha demanat la retirada del crèdit fins que es presenti un projecte amb cara i ulls i ben dimensionat, on la ciutadania pugui dir la seva en sessions participatives i presentar al·legacions. Mentrestant, insten al govern a prioritzar les problemàtiques urgents de Vilanova: l’accés a l’habitatge, la gestió dels residus i l’estat de l’enllumenat.

One response

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *