Vilanova s’acollirà finalment a les subvencions per la inserció sociolaboral de persones migrades a petició de SOM VNG

SOM VNG també demana que es millori la freqüència de la recollida del cartró, així com que es presenti d’una vegada una nova normativa per l’ocupació de les terrasses

El primer ple de l’any de Vilanova ha sigut un ple on s’han presentat molt poques iniciatives per part del govern, però, que, en canvi, ha destacat per les mocions i precs dels grups de l’oposició. SOM VNG va presentar una moció demanant que l’Ajuntament demani les subvencions del Programa de Treball i Formació ACOL. Aquestes són unes subvencions que tramita la Generalitat de Catalunya dirigides a ajuntaments, consells comarcals, o els seus organismes autònoms i a entitats, destinades a uns dels col·lectius de persones més desprotegits i, per tant, amb més risc d’exclusió social: les persones migrades en situació administrativa irregular. Aquestes subvencions pretenen contribuir a la seva inserció sociolaboral de manera reglada.

SOM VNG va explicar que la motivació de presentar la moció és que les entitats socials que treballen amb aquests col·lectius, com UCFR i Obrim Fronteres, els van manifestar la seva preocupació perquè l’any passat l’Ajuntament no va tramitar aquestes ajudes. És per aquest motiu que van incidir també en la necessitat que l’Ajuntament formi i faci jornades de divulgació sobre aquestes a les entitats socials i culturals del municipi perquè es puguin sumar i fer contractacions mitjançant aquestes ajudes. La moció va ser aprovada unanimitat. 

A l’apartat preguntes, SOM VNG va recordar la moció que es va aprovar el passat novembre per a la implementació d’una plataforma única al carrer de la Llibertat i la dinamització del Barri de Mar. Respecte d’aquest punt el govern va confirmar que no tenien previst avançar en aquest projecte aquest any. També va preguntar sobre les mesures que està aplicant el govern per garantir la mobilitat segura a la modificació del trànsit a l’Av Vilafranca,  al que el govern també va confirmar que no n’havien pres cap.

Per altra banda, a l’apartat de precs, SOM VNG va demanar que s’augmenti la freqüència en la recollida dels residus de cartó i que s’adapti la recollida a l’acumulació de residus. També, van insistir en la necessitat d’actualitzar la normativa sobre l’ocupació de l’espai públic per exemple en el cas concret de les terrasses, però no només i van denunciar l’endarreriment del govern en presentar una nova proposta. Finalment, SOM VNG va denunciar que fa setmanes que no funciona la calefacció als barracots per a persones en situació de sense llar, a més que hi ha places buides, mentre es fa fora a les persones usuàries quan hi passen quinze dies. Així doncs, SOM VNG va pregar que el govern es reuneixi amb l’entitat Ciutadania Sensible i hi posés solució.

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *