Des de SOM VNG vam enviar al govern i a la resta de grups de l’oposició un document amb les nostres propostes i reivindicacions per al Pressupost Municipal del 2023. Malauradament, el govern va rebutjar tots els nostres plantejaments.

Propostes de SOM VNG per al Pressupost Municipal del 2023

Des de SOM VNG encetem el debat dels Pressupostos del 2023 com una proposta de final de mandat que ha de posar solució als conflictes que s’han viscut en aquests darrers quatre anys, incloent els compromisos que ha adquirit el ple municipal mitjançant l’aprovació de les mocions i també donant resposta als principals problemes de les vilanovines i vilanovins. 

És per aquest motiu, que amb l’horitzó posat en el 2037, on segons el PSTHC la ciutat ha de tenir un 15% d’habitatges principals destinats a polítiques socials, que des de SOM VNG entenem que la principal prioritat de l’Ajuntament ha de ser l’ampliació del parc d’habitatge públic i en general, la lluita per garantir l’accés a un habitatge digne.  

Per això, des de SOM VNG no compartim l’aposta del govern de prioritzar la construcció d’una macro caserna de la Policia Local als afores de la ciutat endeutant les arques públiques en 6,5 milions, en comptes, de destinar aquests recursos en l’objectiu d’ampliar el parc d’habitatge públic. A més, encara que entenem la necessitat d’un nou equipament per a la caserna de la Policia Local, per a nosaltres aquest ha de ser un servei de proximitat per a la ciutadania i, per tant, no estem d’acord amb que no hi hagi un espai d’atenció ciutadana al nucli urbà. I, en definitiva, no entenem el sobredimensionament d’aquesta infraestructura, ni molt menys, com s’ha calculat el seu cost sense tenir un projecte

En conclusió, proposem:

1. Redimensionar la inversió en la nova caserna de la Policia Local fins a 3 milions.

2. Del que es resti, dedicar-ho a la promoció d’Habitatge de Protecció Oficial en règim de lloguer. 

3. La incorporació d’una Oficina d’Atenció Ciutadana al nucli urbà en el projecte de comisaria de la Policia Local.

4. A banda, incoporar la línia de subvencions ACOL del SOC als Plans d’Ocupació.

5. L’ampliació de les jornades de tarda del programa Cangurat, perquè amb les llars d’infants s’ofereixin uns horaris que siguin compatibles amb la conciliació familiar.

Per altra banda, la proposta del govern ignora els següents acords de Ple que es van aprovar a proposta de SOM VNG i que han de ser incorporats: 

1. La creació d’una Comunitat Energètica Local per lluitar contra la dependència dels oligopolis elèctrics. 

2. L’adhesió de les treballadores d’AISSA al conveni col·lectiu de l’Ajuntament, millora de les condicions laborals de les treballadores d’AISSA i blindar l’organisme autònom com a garantia de manteniment del model d’atenció integral.

3. La creació d’una Plataforma única per al C/ Llibertat i dinamització del barri.

4. La redacció d’un projecte per a la rehabilitació i millora del pont de l’avinguda Eduard Toldrà.

5. L’establiment de la jornada de 35 hores per a la plantilla de la jardineria.

El dilluns 12 de desembre, a Vilanova i la Geltrú

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *