Govern i PSC aproven un pressupost llunyà a les prioritats de la ciutadania

Els pressupostos endeuten en 6,5 milions l’Ajuntament per fer una macro caserna

de  Policia Local als afores

El ple del 19 de desembre de Vilanova i la Geltrú, va demostrar el pacte implicit i l’acord sobre el model de ciutat, entre els partits del govern i el PSC. Aquest fet va quedar palès en les abstencions del Partit Socialista que possibilitaven l’aprovació dels principals punts que es tractaven ahir: els pressupostos municipals pel 2023, la modificació del catàleg de llocs de treball i el Pla Local d’Habitatge.

Uns pressupostos municipals que destaquen per l’endeutament en 6,5 milions per construir una macro caserna de la Policia Local als afores de la ciutat (davant del Leroy Merlín). Per a SOM VNG és cert que l’actual equipament està en condicions deporables, però, “no estem d’acord en allunyar la nova caserna als afores de la ciutat ja que  contradiu l’esperit del que ha de ser la Policia Local, és a dir, un servei de proximitat.” Pel grup, la partida està sobredimensionada i no respon a cap projecte, i van recordar els projectes que també van endeutar fins a l’extrem la ciutat (com Neàpolis i l’Auditori). Nous edificis, que aleshores tampoc comptaven amb un projecte seriós i dels quals no s’ha començat a treure tot el profit fins que no ha passat una dècada. Juanma Rodríguez va ser contundent: “No podem repetir els mateixos errors, Vilanova no es pot permetre viure al dia de la marmota”. 

SOM VNG va explicar que no són contraris a l’endeutament, sempre i que, aquest serveix per millorar els nostres serveis públics i la vida de la gent. Com per exemple fer-ho per recuperar la gestió directa de la recollida d’escombraries, amb un servei reforçat en personal i maquinària o per construir habitatge públic amb un lloguer assequible.

En aquest sentit, també es va aprovar el Pla Local d’Habitatge, un pla que per a SOM VNG no dona resposta a la problemàtica social que hi ha Vilanova per accedir a un habitatge, on el preu de lloguer mitjà a la ciutat és de 700 €. El grup va ser molt dur amb la proposta del govern i la va titllar de continuació de la política d’especulació immobiliària. El Pla Sectorial d’Habitatge de Catalunya reclama que Vilanova tingui un 15% d’habitatges socials principals el 2037. Però, per a SOM VNG, amb el full de ruta d’aquest Pla que presenten això serà impossible, ja que el pla no té objectius veritablement quantificats. El Pla parla de promocions d’habitatge públic, en sis anys, que ni tan sols estan identificades. Per al grup, l’única via de donar resposta a la demanda és amb un pla ambiciós que desenvolupi un veritable parc públic d’habitatge.

També es va aprovar la modificació del catàleg de llocs de treball de l’Ajuntament que afecta una cinquantena de persones. Bona part es tracten d’augments de categoria fets de manera discrecional i sense cap mena de procés de selecció. SOM VNG va explicar que no entrava a valorar els mèrits individuals de cada treballadora o treballador, però van denunciar la manca de diàleg amb els representants dels treballadors i la manca de voluntat per fer una valoració completa de tota la plantilla. També van posar en evidència que amb aquesta modificació s’arribava a l’absurd de Departaments on hi ha un cap de servei ara hi haurà quatre, havent-hi un cap de servei per cada quatre treballadors. Fets que per SOM VNG són tot el contrari al bon govern i la transparència i denigren la imatge de la institució, que de per si ja té molt mala premsa.

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *