Els jutjats sentencien que l’Ajuntament va acomiadar de manera improcedent a les treballadores de mediació

El Jutjat Social Número 8 de Barcelona, ha dictaminat que l’acomiadament del 28 de febrer de les dues treballadores del servei de mediació de Vilanova i la Geltrú va ser improcedent. Aquest acomiadament es va produir després que les treballadores denunciessin a l’ajuntament per contractació fraudulenta. En la sentència, s’insta a l’Ajuntament a readmetre a les treballadores i pagar el salari dels dies que van estar acomiadades, o bé a pagar una indemnització de 26 mil euros a una treballadora i de 49 mil euros a l’altra segons antiguitat.

Aquestes treballadores van ser municipalitzades en el ple d’abril del 2022, quan el govern va portar una municipalització exprés del servei, amb la seguretat que perdrien el cas. Ara, el tribunal, sentència que efectivament l’Ajuntament tenia contractades a les treballadores en frau de llei de manera externa, i que, havien de ser reconegudes com a treballadores municipals.

Per a SOM VNG, aquesta sentència torna a demostrar el maltractament del govern municipal a les treballadores i treballadores de la ciutat i aquest cas se suma als de les treballadores de la residència els Josepets i del Servei d’Atenció Domiciliària (AISSA), del servei de jardineria, de la neteja viària o de la recollida d’escombraries.

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *