El ple rebutja el nomenament del nou gerent de Canal Blau

També s’aprova una moció de la plataforma Recuperem La Geltrú 

per dignificar el barri

El ple de Vilanova va rebutjar el nomenament del nou gerent de Canal Blau. En un gir inesperat dels esdeveniments, Cs i CUP van canviar el vot favorable que havien fet al Consell d’Administració d’ICVSAM, per la negativa i l’abstenció respectivament. Fins ara només SOM VNG i PSC havien mostrat la seva negativa al nomenament. I és que, SOM VNG havia denunciat al Consell d’Administració irregularitats en el procés de selecció. Pel grup, el vot en contra no era contra la persona escollida ni contra del projecte, sinó per demanar que l’inici de nou el concurs públic, ara sí, amb totes les garanties.

Per altra banda, el ple va aprovar la constitució d’una Comissió interna per emetre un informe sobre l’estat real, econòmicament i organitzativament, d’AISSA. SOM VNG va criticar aquesta proposta i va recordar que el govern es va comprometre a contractar una auditoria externa per a fer un balanç objectiu. Pel grup, aquesta comissió perquè el govern es doni la raó a si mateix. A més, el grup va incidir que el propòsit del govern és privatitzar l’empresa municipal. I van recordar els fets de juliol (on es va intentar externalitzar la gestió a l’empresa SUMAR), la gerència imposada a dit, i la presentació d’informes que titllen de “surrealistes” que diuen que es generen més perdudes ara que amb la pandèmia. La Comissió es va aprovar per l’abstenció del PSC i amb el vot en contra de SOM VNG, CUP i Cs.

En l’apartat de mocions, SOM VNG, ERC, JxCat i PSC van presentar la iniciativa de la Plataforma Recuperem La Geltrú per resoldre les diverses problemàtiques que pateixen els veïns i veïnes d’aquest barri. Per SOM VNG, a La Geltrú, el problema de la manca de manteniment a la via pública que hi ha a tota la ciutat se l’ha de sumar les conseqüències de no haver regulat l’excés de l’oci i l’hostaleria a una mateixa zona. I van incidir que cal limitar l’ocupació de l’espai públic de les terrasses a la nova normativa i classificar la ciutat en zones d’especial saturació de terrasses i d’oci nocturn. En aquestes, es limitaria l’ús horari d’aquestes i es diferenciaria un horari diferent per la setmana i els caps de setmana, a més d’instal·lar sonòmetres permanents. També es va aprovar la declaració institucional per blindar les pensions a la Constitució. Finalment, també es va aprovar una Moció en suport a Mohamed Said Badaoui i Amarouch Azbir, on SOM VNG es tracta d’una mostra clara del racisme institucional: en cap cas es plantejaria l’expulsió d’un extremista religiós catòlic o evangèlic, i encara molt menys a feixistes o neonazis.

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *