El govern congela les polítiques socials

El govern va posar en risc fins a 4 milions d’euros provinents dels fons Next Generation en vincular-los a una venda de sòl que ha quedat deserta.

El ple de dilluns de 18 d’octubre, va destacar primerament per una modificació de crèdits de fins a 3 milions que va ser necessària pel fracàs en la previsió del govern d’ingressos per la venda de sòl públic en concursos que finalment han quedat deserts. Aquest punt va ser aprovat per l’abstenció de SOM VNG i del PSC amb el vot en contra de la CUP i Cs. L’oposició va insistir en el caos del govern municipal i de l’error de lligar gran part de les inversions del pressupost a la hipotètica venda de sòl municipal. El portaveu de SOM VNG, Juanma Rodríguez, va explicar el posicionament del seu grup: “votar en contra d’aquesta modificació no seria pas un càstig contra el govern, sinó contra la ciutat, que perdria quatre milions d’euros ddels Fons Next Generation als que hi estaven lligats. No es pot posar en risc aquests fons per culpa de la incompetència del govern municipal”.

Per una altra banda, la proposta d’Ordenances Fiscals del govern no va tirar endavant pel vot en contra de tota l’oposició. SOM VNG va explicar que la proposta no incloïa canvis respecte a la de l’any passat i no s’adaptava a la situació actual. “La congelació de les taxes és en realitat una congelació de les polítiques socials”, va expressar el portaveu, i va insistir en la necessitat de redistribuir els impostos perquè no afectin de la mateixa manera a totes les veïnes i veïns, i per poder incentivar sobretot la transició energètica.

Juanma Rodríguez va recordar que en els darrers sis anys s’ha augmentat en un 50% la taxa d’escombraries i que la darrera pujada, d’un 20%, va ser amb l’excusa de finançar el nou sistema de recollida porta a porta. “Ara un any després, el govern diu adeu al porta a porta, però l’increment de la taxa es manté. I el que és més greu: es manté tenint un servei encara pitjor que l’any passat.

SOM VNG va concentrar la seva intervenció també en explicar la bateria de propostes que ja van presentar l’any passat i que no ha tingut resposta del govern municipal en matèria de redistribució justa dels tributs, ampliació dels llindars de bonificacions socials, impuls de les energies renovables i de l’habitatge social.

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *