El Govern, PSC i Cs tornen a ajornar la solució al servei de recollida de residus

SOM VNG alerta de la possible pèrdua de mig milió d’euros de subvenció i denuncia que es que pugés un 20% la taxa per a tornar-nos a quedar en la mateixa situació.

El ple municipal del 3 d’octubre de Vilanova i la Geltrú va destacar pel desistiment del procediment de licitació del contracte dels serveis de recollida i gestió de residus del municipi. Per a SOM VNG això suposa la consumació d’un desastre anunciat i van definir la gestió d’aquests anys com negligent ja que fa quatre anys des de la finalització del contracte, i període en què el servei no ha parat d’empitjorar i només ha servit per a lucrar a l’empresa. Per això, els hi sembla impresentable que ara es vulgui endarrerir un any més la licitació.

SOM VNG va alertar que per culpa d’aquesta gestió ara es pot perdre una subvenció de mig milió d’euros per a implantar el nou sistema de recollida i també va denunciar que es pugés un 20% la taxa de recollida d’escombraries i en canvi no s’hagi fet res. La regidora Ester Franco va ser contundent: “Responsabilitzem d’aquesta situació no només als grups actuals i passats del govern, sinó també al PSC i Cs.” Van incidir en que la majoria del plenari va apostar per mantenir l’externalització i només SOM VNG es va plantar reclamant la gestió directa i pública. I, en canvi, han sigut incapaços de fer una licitació en condicions en sis anys i va enlletgir que el PSC celebrés aquest punt de forma efusiva.

També es va desestimar la licitació del servei de jardineria, en aquest sentit SOM VNG va presentar una moció amb la resta de grups de l’oposició i que va ser aprovada, per a demanar l’establiment de la jornada de 35 hores en el servei de jardineria. El grup va recordar que al Ple de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú del mes de maig del 2019 es va acordar per unanimitat aplicar la reducció de la jornada laboral de 37,5 a 35 hores per al personal de jardineria i, en canvi, retirèssin a última hora de l’expedient el reconeixement dels acords signats.

SOM VNG també va presentar una moció amb el PSC, demanant la represa de les negociacions amb les treballadores de l’OAM AISSA per a l’equiparació de les seves condicions laborals amb el conveni de l’Ajuntament. La moció va ser aprovada encara que el govern va votar en contra d’ERC i JUNTS, fet que pel grup demostra la manca de voluntat real d’acord del govern.

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *