L’oposició aconsegueix aturar temporalment el desmantellament d’AISSA

El ple també va aprovar la moció de SOM VNG per a crear una  comunitat energètica local.

El de dilluns 4 de juliol va ser un ple municipal de Vilanova marcat per l’anunci fet una setmana abans, de la intenció del govern municipal de desmantellar l’empresa municipal AISSA destinada a assistència, dependència, atenció sanitària i sociosanitària. Entre el públic hi havia nombroses treballadores afectades de la Residència Els Josepets i del Servei d’Atenció Domiciliari.

Per fer front a aquesta situació, SOM VNG, conjuntament amb el PSC, va presentar una moció on es demanava aturar el procés de desmantellament que el govern havia anunciat per a fer efectiu el ple ordinari el 25 de juliol en benefici d’una empresa pública de la diputació de Girona. A la moció també es demanava una auditoria externa per saber la situació real econòmica i organitzativa de l’empresa per a poder cercar la millor solució, sempre garantint el compromís del govern municipal amb l’equiparació de les condicions laborals de les treballadores i treballadors d’AISSA amb el conveni de l’Ajuntament i trobant solucions per a mantenir la viabilitat de l’organisme autònom municipal. El portaveu de SOM VNG, Juanma Rodríguez, va demostrar els pocs fonaments de la proposta del govern al ensenyar la sentència del TSJC, que indicava que el mateix procediment d’externalització a la mateixa empresa pública de Girona va ser sentenciat com a fraudulent per a l’Ajuntament d’Esparreguera.  Finalment, el govern va haver de retractar-se i va aprovar la moció i comprometre’s a encarregar l’auditoria, tot canviant d’opinió i indicant ara que l’anunci que havia fet als mitjans de comunicació amb data d’aprovació “era només una proposta”.  

SOM VNG celebra també l’aprovació de la moció per a implementar una comunitat energètica local a Vilanova i la Geltrú per a produir, consumir, emmagatzemar i vendre energies renovables a la ciutat, el govern es va comprometre a treballar el desenvolupament d’aquesta iniciativa al Consell Municipal de Medi Ambient. Per contra, el ple va rebutjar pel vot de qualitat de l’alcaldessa, la moció de SOM VNG i el PSC per a la millora del pont del Prat de Vilanova. El debat de la moció es va desenvolupar com un conjunt de retrets entre Junts i el PSC entre qui era més responsable de l’abandonament històric d’aquesta infraestructura i d’aquest barri. Així i tot, el govern va anunciar que el projecte estarà als pressupostos de l’any 2023 i SOM VNG va aconseguir que el govern es comprometés a debatre amb les veïnes i veïns del barri el desenvolupament del projecte.

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *