SOM VNG dona suport a la vaga de les treballadores de la neteja viària de Vilanova i la Geltrú

SOM VNG demana al govern que torni a la via del diàleg i respecti els acords del ple municipal de Vilanova i la Geltrú i la paraula donada

SOM VNG donem suport a les treballadores de la neteja viària de Vilanova i la Geltrú en la vaga indefinida que han convocat per denunciar l’acomiadament de 16 companyes i companys i la falta de garanties salarials. Cal posar de manifest també que aquestes 16 persones es quedaran sense dret a l’atur. Aquest fet posa en evidència la manca de paraula del govern municipal i és que l’acord de ple del 9 de novembre de 2021, deia explícitament “El personal que desenvolupi el servei serà el subrogat de l’empresa adjudicatària actual, d’acord amb l’obligació legal de subrogació establerta al conveni col·lectiu aplicable; i el personal contractat directament per la Companyia.” Aquest acord també manifestava que el conveni laboral aplicable seria el Conveni col·lectiu de treball de l’empresa Valoriza Servicios Medioambientales, SA de l’any 2015. En canvi, l’empresa municipal d’Aigües proposa ara aplicar el conveni col·lectiu del sector de l’any 2013, amb el corresponent detriment de les condicions laborals i salarials.

SOM VNG lamentem que la manca de diàleg del govern ens porti a la ciutat a un nou conflicte laboral. És per aquests motius que la nostra formació, com no podia ser d’una altra manera, es posa del costat de les treballadores i treballadors i demana al govern que torni a la via del diàleg i respecti els acords del ple municipal de Vilanova i la Geltrú.

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *