El govern renuncia a la internalització de la jardineria i encareix el servei

SOM VNG denúncia que el govern ha pres el pèl a la ciutadania i les treballadores de la jardineria adverteixen que impugnaran la licitació en incomplir en la nova licitació els acords del 2019

El govern de Vilanova va realitzar ahir un ple extraordinari per requerir a l’empresa VALORIZA que continuïn donant el servei de manteniment i neteja dels parcs i jardins del municipi fins a l’assignació del nou contracte. Per tant, després d’esgotar la primera pròrroga prevista al contracte, el govern anuncia finalment que desestima la remunicipalització que va anunciar.

SOM VNG va recriminar que s’hagués pres el pèl a la ciutadania i que el govern no hagués fet els deures en els tres anys de mandat. A més, el fet que portessin la votació en ple extraordinari del maig, l’últim dia del termini, quan la documentació estava aprovada l’octubre demostra la inoperància del govern municipal.

SOM VNG va explicar que el govern no té fonaments de dret per a poder fer aquest requeriment i ho fa mitjançant una interpretació creativa de la legislació vigent. I és que el mateix secretari de l’Ajuntament indica que la norma no contempla la continuïtat del servei per part de l’empresa concessionària un cop acabat tots els terminis dels contractes i només en casos excepcionals que no concorren, i diu explícitament que caldria que es motivés de forma més adequada.

El grup va donar suport a les treballadores de jardineria, que també van ser-hi presents al ple i van recriminar la govern que incomplís l’acord del 2019 entre el govern i el comitè d’empresa, aprovat per unanimitat al ple, per la jornada de 35 hores. El comitè d’empresa va anunciar que impugnarà la licitació. 

Per una altra banda, SOM VNG va recordar que l’única justificació que ha donat el govern per no internalitzar el servei és no encarir el cost, a la vegada que s’incrementarà la despesa en el nou contracte. Concretament, el primer any de contracte (2023) representarà 240.000€ més que el que es pagarà en aquest any 2022  (sumant la pròrroga forçosa del 2022).

SOM VNG va defensar la gestió pública per prioritzar els interessos de la ciutadania, per una gestió més eficient i transparent, per no pagar beneficis industrials a multinacionals, i per no pagar sobrecostos. Per a SOM VNG no té sentit que un servei públic ho gestioni una empresa amb interessos privats.

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *