El govern de Vilanova rebutja debatre la moció per a escoltar les reclamacions del veïnat de Francesc Macià

El govern també va fer una vergonyosa modificació dels estatuts dels organismes autònoms i ens instrumentals de l’Ajuntament per a permetre participar als regidors no ascrits.

El ple municipal de Vilanova i la Geltrú del 9 de maig va ser protagonitzat per dues protestes ciutadanes. La primera, convocada pels moviments socials de l’habitatge, és manifestar arran de la moció conjunta d’ERC, JUNTS, PSC contra l’ocupació il·legal d’habitatges als municipis de l’arc metropolità de Barcelona. Ester Franco, regidora de SOM VNG, va enlletgir que el govern en comptes de presentar iniciatives per ampliar el parc públic de lloguer, es dediqués a “Barrejar una problemàtica social, la de l’accés a l’habitatge, que té uns responsables els especuladors i els governs que no feu res, amb un delicte el d’usurpació de la propietat per l’acció d’organitzacions criminals. Barregeu víctimes amb botxins”.

La segona protesta, convocada per les AAVV i associacions de comerciants, protestava sobre les accions unilaterals a l’Avinguda Francesc Macià i demanava participació ciutadana i alternatives de mobilitat. SOM VNG, conjuntament amb altres grups municipals, va presentar una moció d’urgència que demanava posposar l’inici de les obres de construcció del nou carril bici a l’avinguda Francesc Macià fins a realitzar un procés de debat i participació amb el veïnat i comerços implicats. La moció, que no va poder ser debatuda, ja que el govern va votar en contra de la urgència exposava que “les polítiques de mobilitat activa no poden ser un pedaç, han de ser un projecte col·lectiu de ciutat on participi la ciutadania i que necessàriament ha d’incloure nous serveis com l’ampliació i millora del transport públic i la implementació d’aparcaments dissuasius vinculats a aquesta, com una mesura emprada i pensada, precisament per a reduir la dependència i l’ús del transport privat”.

En altre ordre de coses, el govern va aprovar també una modificació dels estatuts dels organismes autònoms i ens instrumentals de l’Ajuntament per a permetre participar als regidors no ascrits. SOM VNG va votar en contra i el portaveu, Juanma Rodriguez, va explicar: “El debat sobre aquest punt és sobre ètica i bon govern. Aquest govern per mantenir la seva majoria absoluta no només produeix una trencadissa en un soci de govern, sinó que premia el transfuguisme amb més representació política en els ens municipals”.

També es va aprovar la Taula d’Habitatge, que en realitat va ser a proposta d’una moció de SOM VNG, però, que el grup va votar en contra, ja que representava tot el contrari a l’esperit de la seva moció. Ester Franco, va explicar: “equiparar amb dret de vot als representants dels col·lectius que tenen un interès lucratiu o econòmic al darrere amb els moviments socials, desacredita ja de per si aquesta Taula d’Habitatge que demostra que l’objectiu no és garantir el dret social a l’habitatge”.

En acabar, al torn de precs i preguntes entre d’altres SOM VNG va demanar que s’escolti a les entitats feministes i que els mòduls d’emergència social se separin de forma real entre homes i dones i que les dones no tinguin límit en l’horari d’entrada. També va denunciar la manca de resposta del regidor de participació en les instàncies i mails de les AAVV, es va demanar per la presència de rates a diverses zones de la ciutat i per les actuacions concretes que pensava fer el govern respecte a els greus incidents ocorreguts en la Daurada el passat 17 d’abril i els reiterats problemes de seguretat. Finalment, el portaveu Juanma Rodríguez va recordar que feia 59 dies que el regidor, Enric Garriga Ubía, va dir públicament que plegava i que, en canvi, encara continuava al càrrec.

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *