COMUNICAT SOBRE L’INICI DE LES OBRES DEL CARRIL BICI A FRANCESC MACIÀ

Aquest mes de maig comencen les obres de pacificació del trànsit i nou carril bici a l’avinguda Francesc Macià entre Josep Coroleu i Rambla Arnau. Des de SOM VNG lamentem un altre cop, que un projecte que ha de ser clau per al futur de la ciutat s’estigui desenvolupant sense tenir en compte a les AAVV de veïns i veïnes dels barris, així com la veu dels comerços.

En aquest sentit, tornem a recordar que perquè la pacificació de la vila sigui viable s’ha de fer acompanyada de la implementació de pàrquings dissuasius a tota la ciutat. Això ha de ser així per a respondre a la realitat de les necessitats de desplaçaments i mobilitat generada actuals. També demanem que les zones de càrrega i descàrrega es respectin, en un horari limitat, en una ubicació pròxima als eixos comercials com un servei indispensable per al funcionament dels establiments. Les polítiques de mobilitat activa no poden ser un pedaç, han de ser una estratègia col·lectiva de ciutat que ha d’incloure nous serveis com l’ampliació i millora de les línies urbanes de bus.

S’ha de tenir cura del petit i mitjà comerç de la vila, que generen comunitat, vida, identitat a la nostra ciutat. Les polítiques de pacificació del trànsit es fan per recuperar per a les persones els espais de la ciutat que abans només eren pels cotxes, per tant, és un contrasentit no comptar amb les mateixes persones a l’hora de redactar-les i implementar-les.

Vilanova i la Geltrú,

2 de maig de 2022

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *