El ple aprova l’excepcionalitat turística a tota la ciutat per a obrir els diumenges amb l’únic vot en contra de SOM VNG

El ple va aprovar la moció de SOM VNG per donar suport a la proposta d’un Metro-Bus entre les capitals de la Vegueria del Penedès i va desestimar, pel rebuig del govern, la proposta de millorar el servei de socorrisme.

Aquest dilluns 4 d’abril, el ple municipal de Vilanova i la Geltrú va aprovar l’ampliació de l’excepcionalitat turística per a l’obertura de tots els diumenges i festius a tota la ciutat de Vilanova i la Geltrú amb l’únic vot en contra de SOM VNG. La iniciativa també tenia el rebuig de la majoria de socis de l’entitat de comerciants Viu Comerç i també el de la majoria de comerciants de Vilanova a excepció de les grans cadenes i establiments d’alimentació (que ja podien obrir els diumenges), tal com es va copsar a l’enquesta feta per l’Ajuntament.

Ester Franco, de SOM VNG va exposar: “el govern vol fer de l’excepcionalitat la norma, aplicar a tot el municipi el que hauria d’afectar només a una zona i negocis determinats. D’aquesta mesura es beneficiaran molt pocs, només grans empreses, i, en canvi, en sortiran perjudicats tota la resta, a més de les treballadores i de la ciutadania de Vilanova en general. El primer perjudicat és el model: la proposta farà norris el model català de comerç, basat en les petites i mitjanes botigues, que genera comunitat i enriqueix els barris, per a passar al de superfícies comercials a polígons i així buidar de vida la ciutat.”

El grup va explicar que a la mateixa memòria del procés participatiu és concloïen fins a 8 motius per estar en contra, i només 3 per estar a favor. A més, el mateix estudi fet a mida i de dubtosa qualitat al no complir les mínimes exigències tècniques, reconeixia que el comerç i la ciutadania de Vilanova i la Geltrú tenen un rebuig molt gran a aquesta desregulació i que l’ampliació dels horaris en realitat no assegura l’augment del consum, i, en canvi, sí l’augment dels costos per a petits i mitjans comerços.

SOM VNG també va presentar dues mocions, la primera per a la millora de la seguretat del servei d’atenció i socorrisme a les platges de Vilanova i la Geltrú.  En aquesta s’instava a demanar a la Generalitat que treballi per establir un marc normatiu que detalli les mesures de seguretat necessàries per a salvaguardar les platges, desenvolupar un pla  local regulador de les mesures mínimes de seguretat i protecció que han de complir les platges i les zones de bany a Vilanova, crear la figura del coordinador/a del servei de platges, i ampliar amb una addenda les prestacions de l’actual contracte. La moció va obtenir el vot favorable del PSC i CS però no va ser aprovada pel vot en contra dels grups del govern, encara que, la seva intervenció va ser indicar que estaven d’acord amb els objectius i anàlisi de la moció. 

La moció que sí va ser aprovada va ser la que demanava el suport a la proposta d’En Comú Podem d’un Metro-Bus entre les capitals de la Vegueria del Penedès. SOM VNG va manifestar que en aquest moment no hi ha cap sistema de transport públic que comuniqui les quatre capitals comarcals directament entre elles. I els transports públics que comuniquen algunes d’elles en bus, ho fan en unes freqüències massa amples que els fan poc útils. La regidora Ester Franco va explicar: “La solució a llarg termini hauria de ser la construcció del famós tren orbital, que porta massa temps en el calaix. Tot i això, hem de pensar en solucions per al curt i mitjà termini, i per això, per interès de ciutat, i de territori, demanem que es doni suport a aquesta iniciativa.”

Finalment, al torn de precs i preguntes, SOM VNG va insistir a reclamar que no es tanquin els mòduls per acollir les persones en situació de sense llar fins que no sigui una realitat el nou equipament per atendre a les persones en aquesta situació. També es va demanar que habitatge busqués una solució immediata per a les famílies que fa mesos estan allotjades temporalment en hotels/hostals/càmpings/albergs de la ciutat. I per últim, es va demanar que es dialogui amb les Associacions Veïnals sobre la concreció del projecte de la implementació del carril bici a l’av. de Francesc Macià.

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *