SOM VNG demana millorar el servei de socorrisme a les platges i donar suport a un Metro-bus entre capitals del Penedès

SOM VNG presentarà dues mocions al ple municipal de Vilanova i la Geltrú: una per a la millora de la seguretat del servei de socorrisme a les platges i una altra per a donar suport a la iniciativa d’un Metro-Bus entre les capitals de la Vegueria del Penedès.

SOM VNG ha presentat aquest divendres 1 d’abril, les dues mocions que presentaran a la sessió ordinària del ple municipal de Vilanova i la Geltrú d’abril. La primera té per nom “Moció per a la millora de la seguretat del servei d’atenció i socorrisme a les platges de Vilanova”. En aquesta volen posar de manifest que sent les platges de Vilanova un dels principals atractius i reclams de la nostra vila, sovint se’n parla de molt temes relacionats d’alguna forma amb elles, però gairebé mai sobre la seguretat a les nostres platges i del servei de salvament, vigilància i socorrisme i molt menys de les condicions laborals amb les què treballen. És per això que SOM VNG ha manifestat que “una ciutat amb una façana marítima de sis quilòmetres, superior a la de Barcelona, ha de tenir un pla de seguretat local per al salvament i socorrisme de les platges on s’especifiqui quina mena d’equipaments homologats hi ha d’haver, cada quants metres de sorra i en quines condicions han d’actuar els i les professionals”. Per això, entre d’altres, també proposen crear la figura del coordinador/a del servei de platges. Aquesta figura s’encarregaria de la implantació del Pla de salvament, de la supervisió dels procediments d’actuació davant l’emergència a les platges de risc baix. A més, li correspondrà elaborar i elevar a l’ajuntament la proposta de catalogació de les característiques i plans específics a les platges del municipi. Per a SOM VNG, un dels problemes pels quals no s’escullen els millors dispositius i equipaments per a les platges, és que sovint la responsabilitat dels serveis d’atenció i socorrisme són externalitzats a empreses externes, les quals a més la majoria són empreses multiservei no especialitzades i sense la direcció de professionals del sector. Això a més, acaba suposant també en un detriment de les condicions laborals dels i les professionals, sovint molt precàries. A més, per al grup parteix d’un error conceptual d’entrada, ja que la vigilància i seguretat de les nostres platges no són serveis que s’haurien de poder externalitzar de la mateixa manera que no s’externalitza el servei de bombers o de policia local.

També presenten una moció per donar suport a la proposta d’un Metro-Bus entre les capitals de la Vegueria del Penedès que ha presentat En Comú Podem a la comissió de territori del Parlament de Catalunya. Segons expliquen, en aquest moment no hi ha cap sistema de transport públic que comuniqui les quatre capitals comarcals directament entre elles. I els transports públics que comuniquen dues capitals comarcals, ferrocarril i bus, ho fan en unes freqüències massa amples que els fan poc útils. Per a SOM VNG, això és degut al fet que la mobilitat s’ha construït de forma radial cap a Barcelona i no s’ha connectat l’interior de territoris com el Penedès. Això es tradueix en el fet que cada una de les capitals de la Vegueria (Igualada, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, el Vendrell) està més ben connectada amb Barcelona i/o Tarragona (Vilanova i la Geltrú i el Vendrell) que no pas entre elles. Per a En Comú Podem i SOM VNG, la solució a curt i mitjà termini passa per l’establiment d’una línia pública regular de metro-bus d’alta freqüència entre Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú per la C-15, i que connecti a Vilafranca del Penedès i a Vilanova i la Geltrú amb el Vendrell mitjançant un metro-bus circular. D’aquesta manera el Penedès estaria unit mitjançant un sistema de mobilitat sostenible a més de socialment just, ja que com han explicat: “Cada dia fan servir la C-15 uns 26 mil vehicles, que transporten unes 80 mil persones, però només el 50% de la població té cotxe” És per aquest motiu la solució a llarg termini ha de ser la construcció d’una via fèrria i els serveis ferroviaris corresponents que comuniquin Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Igualada.

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *