El govern vota en contra de facilitar bústies per a les persones en situació de sensellar i d’implementar mesures concretes per a la reindustrialització

El consistori va donar compte de l’expulsió del grup municipal de la CUP dels regidors no adscrits i SOM VNG va demanar la seva expulsió del govern

Al ple ordinari del 14 de març de Vilanova i la Geltrú, es va donar compte de la expulsió i dissolució del grup municipal de CAPGIREM VILANOVA-CUP dels regidors noadscrits. Juanma Rodríguez de SOM VNG va explicar la preocupació del grup respecte a les conseqüències d’aquesta acció: “Fets com aquest, i el que vam viure en el ple de pressupostos, fan més gran encara la desconfiança i la separació que existeix entre la ciutadania i les institucions. Debiliten la política i la democràcia, perquè dona el missatge que tot s’hi val per aprovar uns pressupostos, que tot s’hi val per mantenir una majoria de govern i que tot s’hi val per mantenir el càrrec.” SOM VNG va demanar a les regidores no adscrits que renunciïn a l’acta i donin pas a les persones que representen la candidatura amb la qual van accedir al seu càrrec. En cas contrari, el grup va demanar a l’alcaldessa Olga Arnau, que no formin part del govern, ja que els pactes de govern es fan entre partits i no entre persones a títol individual.

Per altra banda, SOM VNG va presentar una moció per un servei de bústies/guixetes per a les persones en situació de sense llar. El grup va recordar que el febrer de 2019, el Grup Municipal Som VNG va presentar una moció sobre aquesta qüestió, que va ser retirada per la promesa que en el pla de treball de Serveis Socials apareixia inclosa la petició d’instal·lar bústies per a les persones sense domicili fix. El portaveu de SOM VNG va explicar que davant la constatació de casos en els quals s’informa que el dit servei no existeix i no es preveu que existeixi, i és per això que decidim tornar a presentar-la. Segons va exposar Juanma Rodríguez, “Tenir aquest tipus de bústies no només és una necessitat per poder aconseguir una sèrie de notificacions administratives. Si no que a més pot ser utilitzat com una mena de guixeta personal molt necessària, ja que una de les problemàtiques que ens indiquen les treballadores i voluntàries que hi fan feina amb persones en aquesta situació, és que sovint perden documentació i informació molt valuosa i important, com passaports, DNI, NIE… Sigui per robatoris sigui precisament per la dificultat de tenir un lloc segur on guardar res quan el teu domicili és el carrer.” A indignació del grup i dels moviments socials presents a la plaça de la vila, la moció va ser denegada pel vot en contra dels integrants del govern.

SOM VNG també va presentar una moció, conjuntament amb el PSC, per a enfortir el teixit econòmic, empresarial i implementar iniciatives per avançar cap a la reindustrialització del territori. Com va explicar la regidora Ester Franco: “És hora posar-nos fill a l’agulla i debatre i aprovar més propostes concretes i menys declaracions formals.” Malauradament, la manca de diàleg del govern municipal va quedar palesa un cop més en votar en contra de la moció que, per tant, va ser rebutjada.

Finalment, al torn de precs i preguntes, SOM VNG va preguntar sobre la despesa extraordinària de 5.000€ per a serveis de neteja durant el període de vaga del servei durant el Carnaval. El grup també preguntar sobre si eren certes les informacions que el govern pretén tancar els mòduls d’emergència per a persones en situació de sense llar de manera imminent. Fet que el regidor del govern va confirmar en indicar que seria el 30 de març, SOM VNG va demanar que no es tanquin fins que l’alternativa del centre de dia amb residència no sigui una realitat. Pel que fa a precs, el grup va recordar que el 5 de juliol del 2021, es va aprovar al ple municipal la moció de SOM VNG “PER AL RECONEIXEMENT PÚBLIC DEL DOL PERINATAL, GESTACIONAL I NEONATAL”. On es demanava habilitar un espai de suport i confort per a aquelles persones que han patit una pèrdua perinatal, gestacional o neonatal en forma d’espai físic al cementiri municipal, SOM VNG va celebrar que el regidor expliquès que s’està avançant en aquest sentit.

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *