SOM VNG demana a l’alcaldessa que faci fora del govern de Vilanova als regidors no adscrits

SOM VNG denúncia que l’acció de Marta Jofra, Enric Garriga i Jaume Aliaga constitueix un acte de transfuguisme i vulnera els resultats democràtics de les eleccions. Expliquen que el govern està políticament trencat i que l’acord de govern era entre partits i no entre regidors. SOM VNG demana a l’alcaldessa que no formin part del govern i l’adverteix que acudiran a la justícia si pretén constituir-los en un grup municipal. Per últim, als regidors no adscrits els demana que deixin l’acta o renuncien al sou.

SOM VNG considera que la decisió de les regidores i regidors Marta Jofra, Enric Garriga i Jaume Aliaga de desobeir a l’assemblea del seu partit, votar en sentit contrari i retenir l’acta de regidors, és un acte de transfuguisme. Segons expliquen, el transfuguisme no només desacredita a les institucions sinó que fa especial mal precisament a organitzacions assembleàries com la nostra, ja que debilita el plantejament polític popular pel qual es poden canviar les coses de baix cap a dalt. Els regidors no representen als seus votants, representen a la seva candidatura electoral i és aquesta la que representa uns valors, un programa o unes idees que són representatives de l’electorat que els ha votat. Segons han desenvolupat, és per això, que en el moment que deixen la seva candidatura passen a representar-se només a si mateixos. Per tant, no és el problema d’un partit, és un problema per a la ciutat. La seva acció és una vulneració democràtica doncs, vulneren la representativitat d’una part de la ciutadania de Vilanova. 

QUE HAURIEN DE FER ELS REGIDORS?

SOM VNG insisteixen en que les regidores i regidors han de deixar l’acta. Van ser escollits representant un projecte polític, i és funció d’aquesta representativitat que tenen l’acta, en el moment que el seu partit els ha demanat que tornin l’acta ja no representen més que a si mateixos. Estan incomplint a més doblement la seva paraula, doncs van afirmar fa una setmana en un escrit públic, que posaven el seu càrrec a disposició del seu partit.

Per a SOM VNG, els arguments per a retenir l’acta i mantenir-se al govern que han donat els regidors no són gens seriosos. Han presentat un programa de mínims del qual ja haurien d’haver complert la major part de punts fa temps. A més, han publicat una infografia de 12 punts dels quals gairebé tots, només afecten les competències d’una regidoria. Quina és l’excusa dels altres dos regidors? Quins són els grans objectius dels regidors de Cooperació, Participació, Memòria Històrica, Economia Social i Solidària i Salut, i el de Transparència, Govern Obert i RSC, Convivència i Equitat i Acció Social? SOM VNG considera que és una presa de pèl, un insult a la ciutadania i que omple d’arguments contra la desafecció política, als veïns i veïnes que pensen que només hi són per la cadira.

SOM VNG també han demanat que renunciïn al sou. Per al grup, si les trànsfugues estan tan compromeses amb l’acció del govern i si la seva voluntat és que es mantingui el suport polític a aquest programa, el que les demanem és que renunciïn al sou de 43 mil euros (42.827,98 €) per una dedicació del 75%, del que es beneficien com a membres del govern en representació de la CUP. Si no ho fan entenen que llavors quedaria palès que és el sou, la seva motivació real per a retenir l’acta de regidor.

QUE HAURIA DE FER L’ALCALDESSA?

Des de SOM VNG consideren que l’alcaldessa no pot mantenir  al govern a tres regidors trànsfugues. És una vulneració de la representativitat democràtica dels veïns i veïnes. A més, el pacte de govern que van signar al seu dia ERC, Junts i CUP està políticament trencat. Era un pacte entre tres partits, i l’afirmació de l’alcaldessa de què el pacte de govern és entre 13 regidors és molt greu. És una presa de pèl i demostra molt poca cultura democràtica. El nostre sistema electoral no és un sistema de llistes obertes, els veïns i veïnes no han escollit regidors, han escollit candidatures electorals, han escollit partits. Si l’alcaldessa decideix mantenir-los al govern a qualsevol preu dona un missatge molt preocupant, que per a l’alcaldessa val qualsevol cosa inclús la compra de regidors, per a mantenir-se al poder.

En últim lloc, SOM VNG ha manifestat que queden oberts una sèrie d’interrogants. Ja que els regidors no adscrits no tenen dret a constituir un grup municipal propi, i per descomptat, no tenen dret a autoadjudicar-se l’assignació de 1.300 euros (1.304,90 €) que li pertocava al grup municipal de la CUP, així com l’assignació d’un assessora o assessor. Així, que SOM VNG entèn que han de passar a ser regidors no adscrits, sense grup municipal, i no accediran a la subvenció de la CUP. En cas contrari, si l’alcaldessa pretén prendre alguna d’aquestes dues decisions, han advertit que SOM VNG, l’endemà la portaran als jutjats. Hi ha precedents: recentment ho va fer l’alcalde de Madrid amb els regidors no adscrits de Más Madrid, a canvi, del vot a favor dels seus pressupostos. Es tracta d’un intercanvi vergonyós de favors per recursos públics que no tolerarem en cap cas.

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *