Comunicat en relació al tancament definitiu de la fàbrica de Mahle a Vilanova i la Geltrú

SOM VNG lamenta el tancament de la fàbrica i reclama que totes les institucions posin sobre la taula la necessitat de la reindustrialització del territori.

El passat divendres 28 es va tancar definitivament la planta de Mahle a Vilanova i la Geltrú. Una mala notícia per a la ciutat i per al conjunt del territori de la vegueria del Penedès, on la continuïtat de fàbriques com les de Bosch, Saint-Gobain i Alfisa també estan en el punt de mira. Des de SOM VNG, per totes les dificultats que hi ha hagut, valorem l’acord aconseguit in extremis entre la plantilla i la direcció de l’empresa per l’ERO d’extinció de la fàbrica. Però, en tot cas, no s’ha assolit l’objectiu principal que era evitar el tancament de la planta. 

Cal posar urgentment la necessitat de la reindustrialització del territori en l’agenda de totes les institucions: ajuntaments, consells comarcals, diputació, govern de la Generalitat i govern de l’Estat. La dependència del sector del turisme i l’hostaleria significa precarització i tallar les expectatives laborals i de vida dels nostres veïns i veïnes. Des de SOM VNG continuarem treballant, mitjançant el diàleg amb els actors empresarials, sindicals i les administracions competents, per a super el marc de les idees i portar en marxa polítiques concretes per avançar en la reindustrialització del territori. 

2 de febrer del 2022

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *