Comunicat en relació a la vaga del servei de recollida d’escombraries de l’11 de febrer

SOM VNG dona suport a les reclamacions de les treballadores i treballadors i recorda que aquesta vaga va ser advertida pel comitè d’empresa el passat octubre i que es podia evitar.

La plantilla del servei de recollida d’escombraries de Vilanova i la Geltrú va anunciar ahir la convocatòria de vaga per l’11 de febrer. Les treballadores i treballadors reclamen que la nova licitació inclogui les condicions que van pactar en la darrera negociació del conveni amb l’empresa. La nova licitació, temporalment suspesa pel Tribunal Català de Contractes del sector Públic i que hauria de ser resolta entre març i juliol, no va contemplar el nou conveni per culpa de l’empresa Valoriza, que no va registrar-ho a temps i també per la manca de previsió del govern local. I per tant, suposa la pèrdua de drets laborals i de reducció de la taula salarial per part de la plantilla.

Des de SOM VNG donem suport a les treballadores i treballadors en les seves reivindicacions. Volem recordar que el passat octubre, quan es va presentar la nova licitació al ple municipal, la plantilla va anunciar amb una carta signada per tots els sindicats integrants del comitè d’empresa,  que aniran a la vaga si no s’atenien les seves peticions.

Aleshores aquest fet va ser ignorat pel govern que va reincidir en la seva manca de diàleg. I és que aquesta vaga es podia evitar, ja que el govern només havia d’obrir-se a negociar i incloure les legítimes reivindicacions del comitè d’empresa. Lamentem que el govern sigui amable i flexible amb l’empresa, a la que com es va demostrar el mes passat ha perdonat multiples incompliments i despropòsits en la gestió del servei que eren punibles per sanció. I en canvi, sigui intransigent i abusiu amb les treballadores i treballadors

SOM VNG hem manifestat des del principi la nostra preocupació per l’estat deplorable de la via pública, amb una gestió nefasta de la recollida de residus per part de l’empresa concessionària. Recordem que aquesta situació s’agreuja a partir de la pròrroga forçosa el 2018 del contracte durant el mandat Junts+PSC, i que per tant és necessari arribar d’una vegada a una solució definitiva. 

SOM VNG, considerem què ha quedat palès que només hi ha una via per a resoldre de forma pràctica i eficient el conflicte: l’aturada de l’actual licitació, i prendre el mateix camí que amb les treballadores i treballadores de la neteja viària, és a dir, assumir la gestió del servei de recollida de residus des de la Companyia  municipal d’Aigües. Una gestió que s’ha de comprometre a absorbir els treballadors i treballadores actuals amb les condicions laborals del nou conveni, a més d’iniciar xerrades participatives amb la ciutadania per planificar de forma participativa el millor i més eficient model de recollida per a cada barri.

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *