SOM VNG tanca un acord amb el govern per a l’adhesió de la plantilla d’AISSA al conveni de l’Ajuntament

SOM VNG, aconsegueix un acord positiu per a les treballadores de cures de l’administració municipal que s’adequaran a la resta de treballadores municipals. També va recriminar que l’expedient sancionador a l’empresa que gestiona la recollida d’escombraries, Valoriza, arribés tant tard i es quedés tan curt. Per últim, va ser l’únic grup que va votar en contra de destinar recursos públics a fer un museu a Eugeni d’Ors a Vilanova.

Ahir 24 de gener, es va celebrar de forma telemàtica el ple municipal de Vilanova i la Geltrú. La sessió va destacar per l’aprovació de la moció de SOM VNG on demanaven l’adhesió de la plantilla d’AISSA, l’Organisme municipal orientat a l’assistència i serveis socials en dependència, al conveni laboral de la resta de treballadores municipals. En presentar-se el punt, el grup de SOM VNG va anunciar que s’havia arribat a un acord amb el govern i afegit una sèrie de transaccions que detallaven com el procés de negociació serà mitjançant el comitè d’empresa i que haurà de ser efectiu durant l’any 2023.  En relació amb l’acord, la regidora Ester Franco va concloure: “Avui estem contentes per l’aprovació d’aquesta moció, però volem recordar que cada dia hi ha moltes treballadores del sector de cures, que cada dia veuen vulnerats els seus drets laborals. Per això, demanem el vot favorable de la resta de grups municipals.”

El govern també va presentar per urgència un punt per a sancionar per 67 mil euros a Valoriza, l’empresa responsable de la gestió i recollida dels residus i neteja viària, per incompliments de contracte en l’execució del servei. SOM VNG va votar a favor de les sancions encara que va retreure que aquestes arribaven tard i que eren insuficients per a fer veritable pressió. Doncs, segons van explicar, les mancances i incompliments del servei són habituals des d’abans de la pròrroga forçosa del contracte el 2018, i, per tant, el govern no va explorar totes les vies de pressió a l’empresa fins que el passat octubre, el Tribunal Català de Contractes va aturar cautelarment el procés de nova licitació de la gestió del servei. 

En un altre ordre de coses, SOM VNG va ser l’únic grup que va votar en contra de la moció de Cs per comprar la casa on va estiuejar l’escriptor Eugeni d’Ors i emplaçar-hi un museu a la seva figura. El grup es va queixar que amb la manca de dones reconegudes al nomenclàtor municipal, i en especial als equipaments, es volguessin destinar recursos públics per a homenatjar una figura que no va tenir gaire vinculació amb la vila, que no va cedir patrimoni ni obra i que a part de la seva obra literària com escriptor noucentista, va destacar per ser un reconegut ideòleg del feixisme a Espanya, membre de la falange i defensor de la dictadura franquista.

Per últim, a l’apartat de precs i preguntes, SOM VNG va retreure al govern que el mateix dia havia transcorregut a la ciutat un desnonament sense alternativa habitacional a una família amb tres menors a càrrec. Van recordar que no era un cas aïllat, ja que fa mesos que demanen el compliment dels protocols i que es garanteixi el dret a la mesa d’emergència la tinguin tramitada i al dia. Van demanar que el govern defensés els drets de les veïnes i veïns, i que en aquests temps de pandèmia i d’atur fes tot el que està al seu abast per incrementar de forma urgent el parc d’habitatge municipal de forma significativa en relació amb les necessitats de la ciutat.

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *