SOM VNG troba positiu l’aprovació del Reglament del Registre Municipal d’Habitatges Buits i la remunicipalització del Servei de Neteja Viària i denuncia les greus mancances del nou Pla Local de Salut

El ple d’ahir del 8 de novembre de Vilanova i la Geltrú va tenir com a punt més destacat la presentació d’al·legacions al recurs de Valoriza a la nova licitació del servei de recollida de residus. 

Segons SOM VNG, el que pretén l’empresa és dilatar el procés el màxim possible per continuar cobrant sense  treballar. La portaveu Ester Franco va recordar: “Valoriza s’embutxaca 7,7 milions d’euros cada any, la despesa més gran de la ciutat.” I va contextualitzar que hem arribat a aquesta situació donada la pròrroga forçosa que es va iniciar fa tres anys i que en aquest període ha costat als vilanovins i vilanovines més de 23 milions d’euros. També va criticar la postura de PSC com a principal partit de l’oposició, que ara fa el mateix que criticava d’ERC i la CUP quan ells eren al govern. També va censurar que el grup de l’oposició actués per bloquejar la millora de la situació de la recollida dels residus de la ciutat  i que s’alegressin d’una suspensió cautelar que empitjora la situació de la ciutat. 

Altres punts de l’ordre del dia van ser l’aprovació del Reglament Municipal d’habitatges buits, un fet que el grup va celebrar però va recordar que portem tres anys esperant aquest reglament d’ençà el procés el Sindicat de Llogateres. 

També es va aprovar la municipalització definitiva del Servei de neteja viària, un fet que SOM VNG va destacar de forma molt positiva ja que consideren que la ciutadania es beneficiarà d’una gestió directa, més sostenible econòmicament i més transparent d’un servei que a més es podrà fiscalitzar sense intermediaris, i per tant, ens alegrem de l’aprovació definitiva. També va posar aquest fet com exemple de que es pot recuperar serveis externalitzats per l’Ajuntament i que per tant, és possible la necessària municipalització de la gestió de recollida dels residus.

El punt que SOM VNG va criticar més durament va ser l’aprovació del nou Pla Local de Salut. De fet, el regidor Juanma Rodríguez, va destacar que segons el parer del seu grup no es podia parlar ni tan sols d’un Pla Local de Salut i va assenyalar la desfeta del regidor de salut, Enric Garriga: “El que estem debatent avui no és un Pla Municipal de Salut, és un llistat de tasques a fer, és un calendari de feines sense concretar. No és que tingui mancances, és que no té els requisits mínims per a ser considerat un Pla. No explica els indicadors de salut a la nostra ciutat, i per tant, es fonamenta, en percepcions subjectives. Pel que fa a la concreció de cada actuació, ens trobem amb una gran indefinició en el cronograma, en els objectius i en els indicadors, per no parlar de la inexistència d’una previsió del recursos que seran necessaris per implementar-les.” 

Juanma explica el recurs de Valoriza a La Tertúlia de Vilanova Matí del 9 de novembre

Per últim, SOM VNG, va presentar una moció de suport a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) sobre proposició de Llei per al reconeixement de la personalitat jurídica de la Llacuna del Mar Menor i la seva conca, La Llacuna de la Mar Menor és la llacuna més gran costanera d’Europa. La regidora Ester Franco va defensar: “És un clar exemple de la manca d’adopció de mesures realistes per frenar el deteriorament i la catàstrofe ambiental més gran d’Europa, causades per dècades de contaminació constant amb la implantació de l’agroindústria, el desmesurat creixement urbanístic i les infraestructures sense mesures d’impacte ambiental ni petjada ecològica; que han suposat la pèrdua de la fauna marina existent a uns nivells intolerables.” La moció va ser aprovada per unanimitat de tots els grups. 

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *