El govern admet que no s’executarà la partida d’ajuts a la rehabilitació d’habitatges i de millora de la via pública.


El passat diluns, al ple municipal de Vilanova i la Geltrú, es van presentar una sèrie de dictàmens que demostren un altre cop com de malament se’n van els pressupostos. Ja que aquests no es van adaptar ni a la realitat de la vila ni als projectes reals del govern. També es va denunciar que per a la implantació del carril bici a l’avinguda Francesc Macià, projecte amb el que SOM VNG està d’acord, es decidís buidar la partida de millora de la via pública. Des de SOM VNG considerem que l’estat de la ciutat no s’ho pot permetre i que per garantir la seguretat i accessibilitat s’han de donar la importància que es mereix a l’espai públic. Per últim, en l’apartat de dictàmens es va posar de manifest la nul·la intenció del govern de voler desenvolupar el pla d’ajuts a la rehabilitació d’habitatges, ja que també van buidar la partida i es va demostrar que ni tan sols van arribar a fer la convocatòria pública dels ajuts.

En l’apartat de mocions, SOM VNG va presentar una proposta per implementar una taula d’habitatge municipal. Aquesta iniciativa ve originada de la reflexió, després de presentar tres mocions en matèria d’habitatge, sobre la necessitat de constituir un espai de trobada entre l’administració local i les entitats socials de la ciutat. L’objectiu de la creació d’una taula d’habitatge és coordinar polítiques i accions entre l’administració locals i les entitats socials del sector de l’habitatge que treballen cada dia amb les persones afectades i que han sigut els impulsors des del carrer dels canvis legislatius i normatius en matèria d’habitatge. A més, vam aconseguir que el govern es comprometés a portar al proper ple municipal la constitució de la taula. Com va explicar la portaveu de SOM VNG, Ester Franco, esperem i treballarem perquè de la feina que es faci a aquesta taula es pugui beneficiar tota la ciutat. 

La segona moció que va presentar SOM VNG era per a la millora de la informació i assessorament en violència de gènere del web de l’Ajuntament. L’accés a la informació és un dret i que aquest sigui ràpid i de forma entenedora per a tothom, és un dret bàsic, encara més en cas de violència. La violència envers les dones és una xacra que no s’atura, que no té horari, ni dates, ni festius. És per això que és vital que una eina com la plataforma web de l’Ajuntament estigui a l’alçada i ofereixi informació i assessorament de qualitat, ràpid i fàcilment accessible. SOM VNG va denunciar que l’apartat d’assessorament de violència domèstica de la web de l’Ajuntament és molt millorable i la moció es va aprovar. 

Per últim, SOM va presentar una moció per tornar a reivindicar una resposta estratègica al fenomen del sensellarisme. En aquesta es va denunciar l’incompliment per part del govern de les darreres mocions que es van presentar en aquest sentit al ple municipal. Es va posar de manifest un altre cop la necessitat d’estudiar l’obertura d’un alberg social per tractar de forma global el fenomen del sensellarisme a la ciutat. Un alberg que comptés amb serveis sociosanitaris, d’inserció laboral i d’atenció a les dones sense llar que pateixin violències masclistes. Com va explicar el regidor de SOM VNG, Juanma Rodríguez, ara mateix l’Ajuntament només disposa de tres mòduls, que l’any passat, per les restriccions d’aforament de la COVID-19 només va poder acollir a 3 persones (o tres parelles si són convivents), en el cas que siguin parelles. Entre tres i sis places quan s’ha d’atendre setanta-vuit persones en situació de sensellarisme.

És a dir, una xifra totalment vergonyosa i que no està a l’altura de les necessitats de Vilanova i la Geltrú. El govern va excusar la seva inacció intentant desviar el debat cap a la terminologia. Un debat estèril on SOM VNG no va voler participar, ja que l’important no és com es digui l’equipament sinó que es treballi per posar fi a la situació de sensellarisme d’aquests veïns i veïnes. La moció, però es va aprovar i esperem que aquesta vegada sí que es dugui a terme. 

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *