• SOM VNG critica el poc marge que ha donat el govern a l’oposició per estudiar de forma rigorosa el projecte de pacificació del centre.

El darrer ple d’aquest curs polític ha tingut dos punts a destacar: la creació del registre de pisos buits i el programa d’inspecció, i el projecte de pacificació del centre de la ciutat. Aquest programa és una necessitat urgent per la ciutat. En el primer punt, SOM VNG s’ha posicionat a favor, ja que entén que es tracta d’una “necessitat que hem posat sobre la taula des de fa sis anys”, ha afirmat el portaveu del grup Enver Aznar. De la mateixa manera, ha expressat que “és positiu que per fi tinguem un pla d’actuació per inspeccionar els habitatges buits”.

Pel que fa al projecte de pacificació del centre de la ciutat, SOM VNG ha expressat que es tracta d’una necessitat que han posat sobre la taula les entitats veïnals, després que el govern de CiU en el mandat de 2011-2015 revertís les actuacions del Projecte Integral d’Intervenció del Nucli Antic. Arran d’això, en el mandat anterior es va constituir una comissió especial que va portar al ple unes conclusions que, a banda de reprovar els responsables d’aquella desfeta, plantejava una sèrie de mesures per recuperar tot allò que havia estat desmantellat. Algunes d’aquelles propostes, com la instal·lació de càmeres i l’eliminació de dreceres es troben entre algunes de les mesures del projecte. Tal com ha expressat el regidor Enver Aznar, “tot i que coincidim plenament amb el sentit del projecte, i que hem defensat i defensem que cal reduir l’ús del cotxe a la ciutat, no hem pogut estudiar en detall totes les mesures que es plantegen”. El projecte en qüestió té més de mil pàgines, i s’ha fet arribar amb una antelació de poc més d’una setmana als grups de l’oposició, pel que el grup municipal s’ha abstingut, ja que no pot donar suport a cegues a un projecte amb tant impacte per la ciutat.

Aquest ple ha estat el darrer del regidor Enver Aznar, que ha renunciat a la seva acta de regidor per donar pas al relleu que va aprovar l’assemblea de SOM VNG al juny. En la seva intervenció de comiat ha expressat que molts dels objectius pels quals ha estat al consistori aquests anys no s’han assolit. Tot i això, ha volgut animar a seguir amb la lluita per aconseguir-los, afirmant que “el meu fracàs serveixi per animar als qui agafen el relleu, de la mateixa manera que totes les lluites dignes m’han servit de combustible a mi durant aquest temps”. També ha destacat que el seu pas per la política institucional no ha fet més que “reafirmar-me en la urgència d’enderrocar les actuals institucions pedra a pedra, fins no deixar-ne res, i obrir processos constituents que permetin que les classes populars”. Finalment, ha fet agraïments a les companyes i companys que l’han acompanyat aquests anys, així com ha recordat que “si l’ajuntament es manté sencer és gràcies a les seves treballadores”.

En el comiat del regidor també ha intervingut la regidora Ester Franco, que ha volgut expressar que la seva marxa del consistori “no és un adéu a la política, sinó tot el contrari. Obre una nova etapa on farà allò que li agrada més i on es troba com a peix a l’aigua: la militància social i l’activisme”. “L’Enver ha estat capaç de representar a milers de ciutadanes i ciutadans a les que ningú representava”, ha afirmat la regidora de SOM VNG, que ha remarcat que “no ho ha fet per quedar-s’hi per sempre i fer de la política una professió, sinó que ho ha fet per acabar amb una forma de fer la política allunyada de la gent”. La regidora, en aquest sentit ha destacat la implicació d’Enver Aznar “en la lluita per una ciutat on mai més hi hagi ciutadania de primera i de segona o de tercera, on mai més hi hagi barris ni persones oblidades”, una lluita en la qual “seguireu trobant a l’Enver i a SOM VNG, que comença una nova etapa, però que ho fa amb les mateixes conviccions, els mateixos valors i les mateixes idees”.

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *