• Ester Franco i Juanma Rodríguez seran els portaveus de SOM VNG en aquesta nova etapa.

Aquest dissabte SOM VNG ha celebrat la seva assemblea general per fer balanç dels dos anys de mandat i per preparar les municipals de 2023. L’assemblea ha analitzat la situació de la ciutat i de la política municipal, destacant l’impacte de la pandèmia. Sobre aquesta qüestió s’ha destacat que gestionar una situació així és d’una enorme complexitat, però això no pot servir per oblidar totes les coses que s’han fet malament. Així mateix, s’ha destacat que el govern municipal ha incomplert de forma constant les seves promeses electorals i el seu pla d’acció. Concretament, s’ha destacat la inexistència de polítiques reals en matèria d’habitatge, una política de mobilitat que no ofereix cap mena de proposta de millora en el transport públic, i que encara no ha pacificat el centre, així com el manteniment de la gestió privada dels serveis municipals essencials, com la recollida d’escombraries o la neteja viària.

En el debat també s’ha destacat la substitució del vell bipartidisme de CiU i PSC, per un de nou: el d’ERC i PSC. Tots dos partits, tot i la picabaralla política constant, aposten per un mateix model de ciutat. Un model que aposta per la gestió privada dels serveis públics, que aposta per una ciutat dedicada només al turisme, i que no aporta solucions als grans problemes de la ciutadania com la dificultat per accedir a l’habitatge, o la insuficient oferta de transport públic. Així doncs, SOM VNG es marca com a objectiu estratègic construir l’alternativa a aquest model, amb una aposta decidida per frenar l’especulació i incrementar de forma notable l’oferta d’habitatge públic de lloguer, per la diversificació econòmica i el foment de l’economia social i verda, i per fomentar el transport públic i una mobilitat activa i sostenible. Aquesta alternativa, a més, també vol donar resposta al repte de l’envelliment de la població, treballant tant per oferir oportunitats a la gent jove, com per afrontar la bretxa digital, adaptar l’espai públic i canviar el model d’atenció a la dependència i a la gent gran.

De cara a les eleccions de 2023, SOM VNG vol presentar una candidatura plural i transversal, que sumi persones que comparteixen la necessitat d’un nou projecte de ciutat. Aquesta candidatura es configurarà de forma oberta, tant en l’elecció de la llista, que serà amb primàries obertes, com en l’elaboració del programa. Tal com preveu el codi ètic de SOM VNG, les seves i els seus electes poden ocupar càrrecs durant vuit anys, i per això Enver Aznar no repetirà com a cap de llista. Amb l’objectiu de potenciar noves figures en els dos anys que queden fins a les eleccions municipals, l’assemblea ha aprovat la proposta del regidor de fer un relleu al capdavant de la formació i del grup municipal. L’assemblea de SOM VNG ha escollit a Ester Franco i Juanma Rodríguez com a co-portaveus en aquesta nova etapa, així com va revalidar la confiança en la Coordinadora, de la que seguirà formant part Enver Aznar. El regidor, per la seva banda, renunciarà a la seva acta en el darrer ple d’aquest curs.

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *