L’Ajuntament acorda sumar-se a la Iniciativa Ciutadana Europea per alliberar les patents de les vacunes de la COVID-19

El ple ordinari ha tingut com a punts principals de l’apartat de dictàmens la municipalització dels centres cívics i diverses modificacions del pressupost. Pel que fa a la gestió dels equipaments cívics, es tractava de la denegació de les al·legacions de CCOO. La secció sindical de l’Ajuntament denunciava la inseguretat en què deixa a les treballadores la proposta del govern, així com la desigualtat que viuran amb la resta de la plantilla del consistori. SOM VNG defensa la gestió directa dels serveis públics perquè vol “millorar la qualitat i la proximitat amb la ciutadania d’aquest servei, i perquè volem garantir unes bones condicions laborals per a les treballadores”, ha afirmat Ester Franco. Per a la regidora, “és una llàstima que la primera internalització que fa aquest govern deixi a les treballadores en situació d’inseguretat i desigualtat”. En conseqüència, el grup municipal ha votat en contra.

En les modificacions del pressupost, la regidora de SOM VNG Ester Franco ha destacat que es tracta d’unes modificacions que es fan pocs mesos després d’aprovar-se els pressupostos de 2021. Per tant, es tracta d’autoesmenes del mateix govern a uns pressupostos que podrien haver incorporat una major despesa en la millora de la via pública, entre altres. A més, també ha destacat s’hi destinaran 100.000€ més al contracte de recollida d’escombraries. “Entenem que aquests diners es destinaran per pagar els contenidors que, segons el mateix govern, hauria d’haver posat Valoriza, tal com van denunciar en roda de premsa el 16 de març”, ha expressat la regidora.

En l’apartat de mocions, el grup municipal de SOM VNG ha tornat a portar al plenari la problemàtica que existeix a la ciutat per accedir a un habitatge digne. En aquesta ocasió ha proposat una moció sobre la nova llei de regulació dels lloguers, amb una moció elaborada conjuntament amb el Sindicat de Llogateres. Tal com ha expressat Enver Aznar “les dificultats per pagar els lloguers són cada vegada majors, perquè l’especulació cada vegada és més accentuada”. A més, ha afirmat “els problemes per pagar el lloguer no són només de la gent que es troba en risc d’exclusió social, o una qüestió dels joves. La realitat és que el lloguer és un problema per a la butxaca de gran part de la ciutadania“. Amb la moció, que ha estat aprovada, es proposava fer una campanya informativa, tant als agents de la propietat immobiliària com a la ciutadania, així com reforçar la formació del personal de l’Oficina Local d’Habitatge en aquesta llei perquè l’Ajuntament s’impliqui en la defensa dels drets de la ciutadania davant de les pràctiques il·legals.

Signa la Iniciativa Ciutadana Europea per l’alliberament de les patents

Una altra moció que també ha presentat SOM VNG ha estat la moció per l’alliberament de les patents de les vacunes de la COVID-19. Aquesta moció plantejava l’adhesió de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú a la Declaració de Barcelona, signada per ONG com Oxfam, Amnistia Internacional i Metges Sense Fronteres, i altres entitats de prestigi. De la mateixa manera, el plenari amb aquesta moció també va acordar donar suport a la Iniciativa Ciutadana Europea per la supressió de les patents de les vacunes (Non profit on pandemic), donar-la a conèixer entre la ciutadania i establir un punt de recollida de signatures. En la defensa de la moció, el regidor Enver Aznar va expressar que “sense fons públics no s’hagués descobert res, absolutament res”. A més, també reflexionar sobre la necessitat de fer arribar les vacunes a tot el món: “això no va de vacunar només als països rics, a Europa o als blancs, estem parlant de la necessitat d’enfrontar la pandèmia amb una visió mundial”, va afirmar. Amb l’actual sistema, va denunciar, “és més important l’exclusiva de quatre multinacionals que salvar la vida de milions de persona per l’arbitrarietat que hagin nascut en una latitud o una altra”. La moció va ser finalment aprovada amb el vot favorable de tots els grups, excepte C’s.

No responses yet

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *