Som VNG presenta les seves propostes econòmiques per al 2019

La candidatura realitza un debat sobre l’economia de la ciutat amb Ariadna Llorens i Isidre Also

Descarrega’t l’esborrany del programa d’economia i treball

Amb l’objectiu de debatre sobre les necessitats i els reptes que té l’economia de la ciutat, Som VNG va realitzar una trobada oberta el passat divendres en la que va convidar a Ariadna Llorens, professora del Departament d’Organització d’Empreses de la UPC, i Isidre Also, Secretari General de la Federació Empresarial del Gran Penedès. En aquesta trobada, a més, es va presentar l’esborrany del programa econòmic i es va debatre sobre les propostes que podria fer la candidatura en les eleccions municipals. Aquest primer document que es va debatre planteja cinquanta propostes organitzats en cinc eixos com la diversificació de l’economia i la necessitat d’enfortir les petites i mitjanes empreses, així com la lluita contra l’atur o com acabar amb la llosa del deute municipal.

Entre les cinquanta propostes es poden destacar les dirigides a incrementar l’exportació de les empreses de la ciutat, amb l’aposta per implementar el projecte d’ampliació del port, la creació d’una aliança de ciutats mitjanes portuàries del Mediterrani, així com d’altres que busquen impulsar la indústria tecnològica i de les energies renovables. Per una altra banda, també s’hi incorporen propostes com la creació d’una plataforma de venda online per a petits comerços de la ciutat, per tal que puguin incrementar les seves vendes, o l’impuls d’ajudes a la contractació per a petites i mitjanes empreses. Pel que fa al sector primari, es planteja l’impuls de noves explotacions agrícoles, ramaderes o d’apicultura ecològiques a partir de la cessió de terrenys en desús i la facilitació de crèdits tous, a la vegada que s’impulsa la comercialització de productes de proximitat i es treballa per captar inversions en la indústria alimentària per a que els productes locals tinguin més sortida en el mercat català.

En el debat, la regidora Ariadna Llorens va plantejar la necessitat d’aprofitar el potencial que té Vilanova i la Geltrú com a ciutat universitària, així com potenciar el sector de les TICC i el sector socio-sanitari. Per la seva banda, Isidre Also va destacar la importància d’establir les condicions per atraure inversions i talent, donant resposta a necessitats com la manca de sòl industrial planificat o el preu de l’habitatge, condicionants que ho dificulten. De la mateixa manera, es va parlar dels obstacles existents en el transport, ja sigui pel preu del peatge de la C32 o del transport públic, entre d’altres qüestions que es van tractar en el debat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *