Som VNG critica l’improvització del govern en la política fiscal

 

La candidatura considera que nos es pot dir que a ningú li pujarà el rebut

 

En el Ple extraordinari del passat dijous 28 de juny, el govern va presentar una proposta de rebaixa del tipus nominal de l’Impost de Bens Immobles. Aquesta rebaixa, però, arriba com a conseqüència d’una revisió del cadastre que representa una pujada global de l’1,16%, i concretament del 12,90% en els immobles amb ús d’habitatge. En aquest sentit, el portaveu de Som VNG, Enver Aznar, va criticar que “tot i el canvi de govern, sembla que la dinàmica d’improvisar-ho tot d’aquest mandat no ha canviat gens”. Així mateix, va afimar que “com a conseqüència de la improvització, aquest ple sempre ha de triar entre un mal major o un mal menor, i això demostra que aquesta ciutat camina sense un projecte clar, i sense una política fiscal clara”.

 

El grup municipal de Som VNG, va posar sobre la taula que aquests tipus de canvis en el cadastre, no venen de la nit al dia, sinó que existeix una previsió que el govern hauria de conèixer i actuar amb responsabilitat. En aquesta línia, el grup municipal considera que no es poden carregar totes les culpes d’aquestes improvitzacions sobre l’actual regidora d’hisenda perquè porta només un mes, però sí que els seus companys de govern, que porten set anys governant, haurien de saber els terminis de la revisió del cadastre, i per tant planificar amb temps aquest tipus de mesura.

 

En relació amb la roda de premsa que va fer el govern municipal per presentar la proposta, aquesta mateixa setmana, el portaveu de Som VNG va retreure al govern que”és una irresponsabilitat afirmar categòricament en mitjans de comunicació i utilitzant els serveis de comunicació de l’Ajuntament que amb aquest canvi cap rebut pujarà, amb els càlculs i les dades que tenim ho possem molt en dubte, aquesta afirmació no es basa en res” . Tot i això, Som VNG va decidir abstenir-se entenent que s’han de prendre mesures per alleugerir la càrrega, encara que sigui mínimanet, a més quan venim d’unes pujades substancials que cal anar corregint. A mode de conclusió es va recordar que “si baixem els ingressos, tindrem menys pressupost. Comecem a treballar per no caure en la temptació de sempre i retallar els serveis de la gent. L’acció social ha d’augmentar i no disminuir”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *