Pla de rescat de Vilanova i la Geltrú

Portem deu anys de crisi. Deu anys de patiments, de pèrdua de drets, de pèrdua d’una perspectiva de futur. La nostra ciutat, Vilanova i la Geltrú, també ha estat immersa en una crisi de múltiples dimensions. Instal·lada en la falta de perspectives, ha estat governada per partits que han gestionat les misèries per la majoria, i que ha funcionat com a self service per a macro-projectes aliens als interessos de la ciutadania.

Portem deu anys de governs de Convergència i del PSC, del PSC i de Convergència, amb un projecte amagat, que han aplicat mesura a mesura, sense atendre a les necessitats de la gent, ni de les petites i mitjanes empreses, ni dels botiguers i les botigueres. La societat anava per una banda, i els governs per una altra. La gent necessitava treball, l’ajuntament mirava cap a un altre costat. Les petites i mitjanes empreses contenir el pes de les multinacionals, l’Ajuntament obria les portes a beneficiar a les grans empreses. La gent necessitava un pis, el govern mirava cap a un altre costat. Els carrers estan bruts, el govern mira cap a un altre costat.


Vilanova i la Geltrú necessita un rescat ciutadà.

 Necessita un govern que posi a la ciutadania en el centre i les seves necessitats siguin la màxima prioritat a l’hora de governar. Per tant, necessita un govern que faci tots els esforços possibles per acabar amb un atur estructural indecent. Necessita un govern que acabi amb la xacra dels desnonaments, i amb la vergonya dels milers de pisos buits. Necessita un govern que garanteixi el dret a la mobilitat amb un transport urbà digne. Necessita un govern que tingui els carrers nets i ben il·luminats. Necessita un govern feminista, però no de paraula, sinó amb fets i diners per implementar actuacions reals contra la violència masclista i treballi per acabar amb el patriarcat en el dia a dia.

Llegeix les propostes del Pla de Rescat Ciutadà


Vilanova i la Geltrú necessita un rescat econòmic.

No només de la seva hisenda local, que pateix el pes d’un deute indecent, sinó que necessita un govern que sigui la palanca d’un nou impuls econòmic. Necessita un govern que aprofiti les oportunitats de ser una ciutat marítima per a l’exportació i el creixement de la seva economia. Necessita un govern que entengui el paper que ha de jugar el port, i que com a institució ha de participar activament en l’economia connectant empreses, creant aliances i instruments per abaratir despeses i incrementar les vendes. Vilanova i la Geltrú necessita un govern que renegociï el deute bancari, per alleugerir la seva pressió sobre els pressupostos anuals, i així ampliar l’acció social. Necessita un govern que apliqui una fiscalitat justa, i estalviï en allò que es pot estalviar, no retallant drets.

Llegeix les propostes del Pla de Rescat Econòmic


Vilanova i la Geltrú necessita un rescat democràtic.

No només necessita un govern que escolti a la seva ciutadania, sinó que a més necessita que es creïn instruments per a que mai més cap govern, sigui del color que sigui, no atengui a les necessitats de la gent. Necessita construir una democràcia avançada, i per tant participativa i directa. Construir espais de participació de la ciutadania en les decisions més importants i transcendents, com en les que tenen a veure amb les més quotidianes. Necessita els mecanismes per a una atenció directa de les queixes i de les propostes per a la millora. Necessita que als barris el veïnat tingui una major capacitat d’organització de les seves pròpies vides i de l’espai públic. Necessita conèixer i fiscalitzar en què es gasten els impostos, i si s’aplica tot allò que es va prometre.

Llegeix les propostes del Pla de Rescat Democràtic


Vilanova i la Geltrú requereix d’una política feminista transversal

…a tot el programa i a més necessita que cristal·litzi en mesures concretes reals i transformadores. Es remarquen en color morat (en format paper) aquelles mesures d’especial rellevància per tal d’assegurar una visibilització feminista de la temàtica tractada. [En la versió web hi ha un apartat específic que resumeix les propostes]

Llegeix les propostes feministes

Amb l’objectiu d’aconseguir una vida millor per a totes les vilanovines i tots els vilanovins, i de construir un futur en el que la nostra sigui una ciutat plena d’oportunitats, presentem el Pla de Rescat de Vilanova i la Geltrú. Un programa per al canvi, elaborat en una primera fase gràcies a l’esforç de desenes de persones de Som VNG i que es vol construir amb la participació de veïns i veïnes dels barris de la nostra ciutat. És així com volem construir el futur de la ciutat, perquè només així el podrem fer realitat i recuperar Vilanova i la Geltrú